Amit megspóroltak a MAX-on, azt most elbukják

2019. 04. 01., 08:00

A Boeing 737 MAX-ok repülési tilalma eddig 200 millió eurós kárt okozott a TUI-nak. A cég azonban változatlanul megbízik az amerikai gyártóban.

A Boeing 737 MAX-ok helyettesítése 200 millió eurós lyukat ütött a költségvetésében, ezért kénytelen profitfigyelmeztetést kiadni – jelentette be a TUI-csoport.

Az adózás előtti eredmény a tavalyihoz képest 17 százalékkal alacsonyabb lehet, de ha júliusnál tovább húzódik a gépek használatának tilalma, akár 26 százalékot is eshet a mutatójuk – olvasható a turizmus.com-on.

A MAX-ekkel kapcsolatos probléma ellenére a társaság mégis kiáll a Boeing mellett. David Burling igazgatósági tag közölte, hogy a cégnek nem áll szándékában a MAX-ekre vonatkozó rendelését visszamondani.

Éves szinten repülőgépenként 1 millió dollárt spórolnak meg csak a fogyasztáscsökkenés miatt. A TUI abban bízik, hogy kártérítést kap a repülőgépgyártótól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS