Közös kihallgatás vár a techvilág nagyágyúira

2020. 07. 29., 14:30

Ma kezdődik az Amazon, a Facebook, az Apple és a Google vezéreinek közös kihallgatása. A techvilág nagyágyúit az amerikai kongresszus trösztellenes albizottsága faggatja.

Minden bizonnyal csak virtuálisan gyűlik össze ma az illusztris társaság az amerikai kongresszus egyik albizottsága előtt, amely azt vizsgálja, hogy a beidézett vállalatok kiszorítják-e a versenytársaikat a piacról – írja a Kreatív Online.

Jeff Bezosnak, az Amazon vezérének ez lesz az első ilyen meghallgatása, míg Zuckerbergék már álltak a bizottság előtt. 

Mark Zuckerberg Facebook vezér valószínűleg azt a narratívát választja, hogy a Facebook ízig-vérig amerikai sikersztori egy kompetitív és kiszámíthatatlan piacon, ahová gőzerővel próbál helyet könyökölni magának Kína.

Az Amazon esetében is számítani kell a felvásárlással kapcsolatos kérdezősködésekre, főleg azután, hogy kiderült: külön stratégiájuk volt arra, hogyan fektessenek be úgy startupokba, hogy utána házon belül létre tudják hozni a konkurenciájukat.

A Google-t valószínűleg a vasmarokkal tartott hirdetési piac fogják csipkedni, míg az Apple oldaláról azt vetik fel, hogy miért szab a saját alkalmazásainak kedvezőbb feltételeket az Apple Store-ban, mint a harmadik féltől származó appok esetében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS