Közös kihallgatás vár a techvilág nagyágyúira

2020. 07. 29., 14:30

Ma kezdődik az Amazon, a Facebook, az Apple és a Google vezéreinek közös kihallgatása. A techvilág nagyágyúit az amerikai kongresszus trösztellenes albizottsága faggatja.

Minden bizonnyal csak virtuálisan gyűlik össze ma az illusztris társaság az amerikai kongresszus egyik albizottsága előtt, amely azt vizsgálja, hogy a beidézett vállalatok kiszorítják-e a versenytársaikat a piacról – írja a Kreatív Online.

Jeff Bezosnak, az Amazon vezérének ez lesz az első ilyen meghallgatása, míg Zuckerbergék már álltak a bizottság előtt. 

Mark Zuckerberg Facebook vezér valószínűleg azt a narratívát választja, hogy a Facebook ízig-vérig amerikai sikersztori egy kompetitív és kiszámíthatatlan piacon, ahová gőzerővel próbál helyet könyökölni magának Kína.

Az Amazon esetében is számítani kell a felvásárlással kapcsolatos kérdezősködésekre, főleg azután, hogy kiderült: külön stratégiájuk volt arra, hogyan fektessenek be úgy startupokba, hogy utána házon belül létre tudják hozni a konkurenciájukat.

A Google-t valószínűleg a vasmarokkal tartott hirdetési piac fogják csipkedni, míg az Apple oldaláról azt vetik fel, hogy miért szab a saját alkalmazásainak kedvezőbb feltételeket az Apple Store-ban, mint a harmadik féltől származó appok esetében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS