Ennyi kell ahhoz, hogy a világ harmadik leggazdagabb asszonya legyen

2019. 04. 05., 16:00

Az Amazon-vezérnek a válása után a cég részesedésének 75 százaléka marad a birtokában.

Válik Jeff Bezos (55), a világ leggazdagabb embere. Vagyonának alapja a világ egyik legértékesebb cége, az általa alapított Amazon e-kereskedelmi óriás, amelynek legnagyobb részvényese – írja a Forbes.hu.

Az Amazonban birtokolt részedésének 75 százaléka a kezében marad a válás után is, a vállalat 12 százaléka lesz az övé. Ezenfelül továbbra is ő lesz az egyedüli tulajdonosa a Blue Origin űrtechnológiai cégnek és a Washington Post újságnak is.

A (volt) felesége is tulajdonos marad a cégben, a részvényei feletti szavazati joggal továbbra is Jeff Bezos rendelkezik majd.

Mackenzie Bezos (48) is felkerül a Forbes milliárdos listájára. 4 százalékos része marad az Amazonban, összesen 19,7 millió részvény, aminek értéke 35,7 milliárd dollár. Ezzel a világ 25. leggazdagabb embere lett, a harmadik leggazdagabb nő.

A befektetők nyugodtak: az Amazon tőzsdei értéke nem csökkent jelentősen, a bejelentés után alig 1 százalékkal esett az árfolyam.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 09:49:00
A Mvule Gardens otthonait kivitelező építőipari-technológiai cég 52 darab 3D-nyomtatott házból álló negyedet hoz létre Kilifiben: az egyenként két-három hálószobás otthonok falai 18 óra alatt elkészülnek és döbbenetesen olcsón kaphatók.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS