Ennyi kell ahhoz, hogy a világ harmadik leggazdagabb asszonya legyen

2019. 04. 05., 16:00

Az Amazon-vezérnek a válása után a cég részesedésének 75 százaléka marad a birtokában.

Válik Jeff Bezos (55), a világ leggazdagabb embere. Vagyonának alapja a világ egyik legértékesebb cége, az általa alapított Amazon e-kereskedelmi óriás, amelynek legnagyobb részvényese – írja a Forbes.hu.

Az Amazonban birtokolt részedésének 75 százaléka a kezében marad a válás után is, a vállalat 12 százaléka lesz az övé. Ezenfelül továbbra is ő lesz az egyedüli tulajdonosa a Blue Origin űrtechnológiai cégnek és a Washington Post újságnak is.

A (volt) felesége is tulajdonos marad a cégben, a részvényei feletti szavazati joggal továbbra is Jeff Bezos rendelkezik majd.

Mackenzie Bezos (48) is felkerül a Forbes milliárdos listájára. 4 százalékos része marad az Amazonban, összesen 19,7 millió részvény, aminek értéke 35,7 milliárd dollár. Ezzel a világ 25. leggazdagabb embere lett, a harmadik leggazdagabb nő.

A befektetők nyugodtak: az Amazon tőzsdei értéke nem csökkent jelentősen, a bejelentés után alig 1 százalékkal esett az árfolyam.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS