Pang a kolozsvári bérpiac: érződik az egyetemisták hiánya, továbbra is magasak az ingatlanárak

2020. 07. 10., 17:45

Nagy vonalakban beindult ugyan a kolozsvári ingatlanpiac a lazítások következtében, de nem épp olyan, mint a járvány miatt bekövetkezett válság előtt – vázolta a helyzetet a Krónika megkeresésére Bónis Endre, a Reform ingatlanközvetítő cég tulajdonosa.

Most már élénk a kereslet a kolozsvári ingatlanpiacon, ebben a tekintetben ugyanaz a helyzet, mint a járvány előtt: magasak a lakásárak, és emiatt nem történik sok adásvétel – olvasható a Krónika cikkében.

„Sokan kerestek meg engem azzal, hogy mivel itt van a válság, vásárolni szeretnének jutányosabb áron. De nem tudok olyan akciós vásárokat ajánlani, mint amiben az emberek reménykednek” – mutatott rá az ingatlanközvetítő cég tulajdonosa.

„Több olyan vállalkozóval beszéltem az utóbbi időben, akik a vevők pénzéből építettek fel tömbházakat. Arra panaszkodnak, hogy erre már nem számíthatnak, hanem bankkölcsönhöz kell folyamodniuk, vagy előbb fel kell építeniük az ingatlant és csak utána tudják eladni. Az emberekben jócskán alábbhagyott a bizalom és a vásárlási kedv, mindenképpen nagy válság körvonalazódik.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS