Őket támogatja maximum 90 ezer dinárral a szerb kormány

2020. 04. 20., 13:45

A zöldségtermesztők maximum 90 ezer dinárra, az állattenyésztők és a méhészek vissza nem térítendő segélyre is számíthatnak a szerb kormány újabb intézkedései nyomán.

A szerb kormány összesen 1 milliárd 150 millió dináros támogatást nyújt a mezőgazdasági termelőknek, közöttük a zöldségtermesztőknek, a szarvasmarha-, juh-, kecsketenyésztőknek és a méhészeknek – írja a Magyar Szó.

A támogatásra azok a jogi személyek jogosultak, akik bejegyzett termelőként dolgoznak, tevékenységük szerepel a központi adatbázisban, és akik idén 70 évesek vagy annál idősebbek.

A zöldségtermesztőknek szánt segély 25 dinár négyzetméterenként, és legfeljebb 90 ezer dinár, szarvasmarhánként 3000 dinár, és maximum 30 ezer dinár, juhonként vagy kecskénként 500 dinár, és legfeljebb 20 ezer dinár, a méhészeknek nyújtott támogatás pedig méhkasonként 800, azaz legfeljebb 20 ezer dinár.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS