Nem értik, hogy miért drágult a kenyér Romániában

2018. 12. 27., 13:30

Az alapélelmiszerek drágulásának korlátozását fontolgatja szerint a bukaresti kormány. A kabinet „ráuszította” a Versenytanácsot a sütőipari és cukrásztermékeket gyártó cégekre.

Miután befagyasztotta a földgáz és a villamos-energia árát, „kapzsisági adót” vetett ki a bankokra, továbbá más adóügyi módosításokat is elfogadott múlt heti ülésén, a román kormány egyes élelmiszerek árának is határt szabna.

A mezőgazdasági minisztérium azt vizsgálja, miként tudnák korlátozni az alapélelmiszerek drágulását – írja a Krónika.

Petre Daea, a mezőgazdasági tárca vezetője nem tért ki arra, hogy mit ért túlzott drágulás alatt.

Biztosra vehető, hogy a bukaresti hatóságok által tervezett intézkedés összefüggésben áll a mezőgazdasági minisztérium ellenőrző osztálya által a sütőipari és cukrásztermékek piacán végzett vizsgálatával.

„Monitoroztuk a sütőipari termékek árának növekedését. Megállapítottuk, hogy a kenyér ára 15–20 százalékkal nőtt. A vekni ára 90 baniról egy lejre vagy egy lejről 1 lej 15–20 banira emelkedett” – nyilatkozta a szaktárca meg nem nevezett illetékese.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS