Nem drágulnak a lakások az Új otthon program miatt Romániában

2020. 08. 04., 10:45

Nem csökkentek a lakásárak az erdélyi városokban. Szakemberek szerint a kormány által most elfogadott Új otthon program nem fog dráguláshoz vezetni.

Nem tartják valószínűnek a Krónikának nyilatkozó szakemberek, hogy drágulást eredményezne az ingatlanpiacon a lakásvásárlást támogató Első otthonból lett Új otthon program, inkább az árak stagnálását várják.

Újdonság, hogy idéntől nagyobb lakások megvásárlását is lehetővé kívánják tenni a módosuló program keretében, ennek megfelelően megszabtak egy 140 000 eurós határt is, ameddig a program keretében vásárolt lakás elmehet, vagyis ameddig a kormány garanciát vállal.

Akinek viszont ekkora lakás kell, attól nagyobb előleget várnak, az önrész ekkor 15 százalék. Aki viszont nem vágyik 70 000 eurósnál drágább lakásra vagy nagyobb hitelre, annak 5 százalékos előleget kell felmutatnia.

Az Első otthon programnak a kedvezményes kamat mellett ez volt az egyik legfőbb előnye, hiszen nagyon sok fiatalnak még ezt sem könnyű előteremteni, nemhogy a bankok által a saját jelzáloghitel-konstrukcióikban elvárt 15–20 százalékos önrészt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-30 15:11:00
Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfás magánszemélyek tervezetének kivételével – május 22-ével automatikusan bevallássá válik – figyelmeztet a NAV.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS