Még drágább lett az amúgyis drága albérlet Kolozsváron

2019. 10. 02., 11:45

Albérletkeresési nagyüzem jellemezte az egyetemi tanév rajtja előtti időszakot, a fokozott kereslet áremelést is maga után von.

Az egyetemi tanévkezdés előtti megszokott történet zajlik a kolozsvári ingatlanpiacon: ebben az időszakban mindent magas áron ki lehet adni, aztán két-három hónap múlva újrarendeződik a piac – összegezte a Krónika megkeresésére Bónis Endre.

A kolozsvári Reform Ingatlanközvetítő ügyvezetője kifejtette, ebben az időszakban mindent ki lehet adni, még az is előfordul, hogy félkész állapotban kibérelik a lakást, hiszen nagy a kereslet, és ahhoz képest kisebb az ajánlat.

Néhány hónap múlva azonban a piac újrarendeződik, a kényszermegoldásként kibérelt túl drága, nem megfelelő ingatlanokból kiköltöznek a bérlők.

Jelenleg az amúgy is magas bérleti árak tovább növekedtek, egy garzonlakásért havi 350 eurót is elkérnek, a kétszobás lakást 450 euróért, míg három-négyszobást 500 euróért adnak bérbe.

Az ingatlanpiacot az is befolyásolja, hogy amikor elkezdődik az egyetemi év, nagyon zsúfolt a kincses város, nehézkes a közlekedés, ez a keresést is akadályozza, ezért sokan úgy döntenek, nem járják be a várost, hanem kiveszik az első lakást, amit megnéznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS