Kivárnak az ingatlanok eladásával Romániában

2020. 05. 18., 10:00

Úgy tűnik, hogy az ingatlanpiac nagyon lassan reagál a gazdasági válságra Romániában: bár az emberek vennének lakásokat, a tulajdonosok ragaszkodnak a régi árakhoz, és nem adják el ingatlanjaikat.

„Kolozsvári szinten az a tapasztalatom, hogy eladás tekintetében mindenki kivár. Nincsenek tranzakciók, és bár az emberek vennének ingatlanokat, a tulajdonosok ragaszkodnak a régi árakhoz” – mondta a Krónikának Bónis Endre, a kolozsvári Reform ingatlanközvetítő cég tulajdonosa.

Az eladók közül senki nem enged, még 10–20 százalékot sem, így gyakorlatilag semmit nem adnak el. Létezik egy közhiedelem, hogy az árak esni fognak. Az ingatlanközvetítő cég tulajdonosa. szerint mivel minden nagyon bizonytalan, aki most egy hónapnál többre tervez előre ingatlanügyben, az meggondolatlan.

Az albérletekről szólva Bónis Endre kifejtette, mostanra kezd beindulni a piac. Az egyetemisták jó része hazaköltözött a járvány idejére, mivel az oktatás online folyik, de az albérleteket általában nem mondták fel. Van kereslet a kiadó lakásokra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS