Kaszált a kasszagépek miatt az adóhatóság Romániában

2019. 05. 09., 11:02

Több mint négymillió lej bírságot szabtak ki az adóügyi ellenőrök az elektronikus naplós pénztárgépekkel kapcsolatos törvényi előírások be nem tartása miatt Romániában.

Március 15-e és április 11-e között Romániában összesen 3.339 cégnél ellenőrizték az elektronikus pénztárgépek meglétét és használatát – írja a Krónika.

Az ellenőrök 450 esetben figyelmeztettek, 686 esetben pedig bírságot szabtak ki, 4,12 millió lej értékben. Tizenöt cég esetében elrendelték a kereskedelmi tevékenység felfüggesztését, tizenkét vállalkozásnál az elektronikus pénztárgépek nem megfelelő használata, három másiknál pedig zárjegy nélküli termékek forgalmazása miatt.

A figyelmeztetéseket 87 százalékban olyan cégek kapták, amelyek még nem szerezték be az elektronikus naplós pénztárgépet. A mulasztások pótlására megszabott határidő lejárta után az ellenőrök 10 ezer lejig terjedő bírsággal büntethetnek.

A román kormány tavaly májusban fogadta el az elektronikus naplójú pénztárgépek bevezetéséről szóló sürgősségi rendeletet. A nagy- és közepes vállalkozásoknak szeptember 1-jétől, a kisvállalkozóknak november 1-jétől kellett áttérniük az új kasszagépek használatára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.