Javulhat a helyzet az ingatlanpiacon Szerbiában

2021. 06. 07., 12:15

Belgrádban az ingatlanárak a járványhelyzet ellenére is folyamatosan emelkednek. A szerb főváros az ingatlanárak tekintetében az ötödik legdrágább város Európában, világszerte pedig a 44.

Egyrészt drágultak az építőipari alapanyagok, másrészt a szakemberek magasabb inflációt várnak, ezért a gazdagabbak területeket vásárolnak, házakat építenek és ingatlanokba fektetnek, hogy megőrizzék a pénzük értékét – írja a Magyar Szó.

A Szerbiában előállított építőanyagipari termékeket az Európai Unió piacára szállítják, elsősorban Romániába, Bulgáriába, Magyarországra, Németországba. Az említett országoknak mindenre szükségük van, s elsősorban nem új létesítmények építésére használják fel ezeket, hanem a régiek megőrzésére.

Ljubodrag Savić, a belgrádi Közgazdasági Kar professzora elmondta:  „a kereslet nagyobb mint a kínálat, így az áraknak emelkedniük kellett. A másik ok a kedvező lakásvásárlási hitelek, a harmadik pedig az, hogy azok, akik gyanús és törvénytelen üzletekből nagy vagyonra tettek szert, olyan előkelő helyeken jelentek meg, ahol pénzmosás folyik”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS