Ennyit kérnek ma egy háromszobás lakásért Kolozsváron

2020. 02. 21., 15:00

Akár 20 százalékos drágulás is jöhet Romániában ingatlanpiaci szakemberek szerint. Az erdélyi városok ingatlanpiaca sem jelent kivételt.

A csillagászatinak számító árak további növekedésének oka, hogy hiába szaporodnak gombamód az új tömbházak, lakónegyedek, a kereslet még mindig felülmúlja a kínálatot – írja a Krónika

A romániai lakosok többsége saját ingatlanban akar élni, és csak átmenetinek tekinti az albérletet, így akár 30 éves futamidejű jelzáloghitelt is bevállal.

Főként a nagyobb egyetemi központokban nagyon sokan vásárolnak ingatlanokat befektetési célokkal, megveszik, majd kiadják a lakást. A legmagasabb árak változatlanul Kolozsváron vannak, majd Bukarest és Temesvár következik.

A legfrissebb statisztikák szerint Kolozsváron a lakások négyzetméterenkénti átlagára az idei év elejére megközelítette az 1700 eurót. Kolozsváron idén is áremelkedésre számíthatunk – erősítette Bónis Endre, a Reform ingatlanközvetítő iroda vezetője.

Az itt dolgozó számítástechnikai szakemberek, a környező megyékből érkezők, akik tudják, hogy a gyerekük néhány év múlva Kolozsvárra megy egyetemre, a megtakarított pénzüket itt fektetnék lakásba.

Kolozsváron 110 ezer euróért háromszobás lakást lehet vásárolni, míg a környező településeken, például Apahidán, Szászfenesen vagy Kisbácsban ugyanennyi pénzért már új építésű, különálló házat lehet venni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS