Digitális autópályát építenek Szerbiában

2020. 02. 04., 13:45

Szerbiában már hozzáférhető a polgárok számára az új e-közigazgatás portál, melyet a mobiltelefonokhoz és a táblagépekhez is alkalmaztak.

Mihailo Jovanović, a szerb információs-technológiai és e-közigazgatási iroda igazgatója kiemelte, hogy most már minden elektronikus közigazgatási szolgáltatás elérhető mobiltelefonról és táblagépről is. Az új portálon először nyílik lehetőség arra, hogy a polgárok lássák saját adataikat az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium illetékességébe tartozó 15 különféle nyilvántartásban -- írja a Magyar Szó. 

A honlap információi és szolgáltatásai 8 területet ölelnek fel: a családi életet, a gyermekintézményeket, az általános, valamint a közép- és felsőfokú oktatást, az elhelyezkedési lehetőségeket, az ingatlanvásárlást és a vállalkozások indítását. 

Ana Brnabić kormányfő elégedett az utóbbi három évben elért digitalizációs eredményekkel. Mint mondta: „digitális autópályát is építünk, a Moravai korridort. Azokban a városokban, amelyeket összeköt, tehát Čačakon, Kragujevacon, Trstenikben és más érintett településeken ugyanolyan gyors és jó minőségű internetjük lesz a polgároknak, mint Belgrádban vagy Újvidéken.” 

Márciusban pályázat jelenik meg operátorok számára, akik 600 településen 90 ezer ember otthonába vezetik be a gyors és jó minőségű internetet. A cél, hogy 3 év múlva Szerbiában mindenkihez eljusson az internet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS