Cukorgyárat venne? Licitáljon a júniusi árverésen!

2019. 05. 24., 16:15

Áruba bocsátották a 2017 májusa óta csődeljárás alatt lévő zentai TE-TO Cukorgyár Rt.-t. A licitálást június 25-én tartják, a gyár vagyonát kilenc egységre bontva árulják.

A zentai cukorgyár összvagyona 9 millió 163 ezer euró, amelyet kilenc funkcionális egységre bontva bocsátanak áruba – írja a Magyar Szó.

Az egyes egységben található a vagyon legjelentősebb, legértékesebb része, amely magában foglalja a gyár összes létesítményét, a földeket, a felszerelést, a közlekedési eszközöket, a tartalékokat, vagyis mindent, ami a cukorgyártáshoz tartozik – ennek 501 millió dinár a kikiáltási ára.

Az új tulajdonos hitelektől és kötelezettségektől mentes gyárat vásárol meg – hangsúlyozta Milan Miščević csődbiztos, aki elmondta: van érdeklődés a cukorgyárra, de eddig még senki nem fizette be a letétet.

A nyilvános árverésen az vehet részt, aki megvásárolja az eladási dokumentációt és befizeti a 200 millió dináros letétet. A licitáláson egyaránt részt vehet szerbiai és külföldi jogi és magánszemély is. Amennyiben senki sem kvalifikálja magát az árverésre, újabb tendert kell kiírni, csökkentett árakkal.

A cukorgyárban 2015-ben termeltek utoljára, de a gyár továbbra is üzembe helyezhető. Az üzem felújításra szorul, az új tulajdonosnak ebbe is be kell ruháznia.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-28 18:10:00
(Újra)Indul idén nyáron a 2021–2027-es uniós költségvetéshez kapcsolódó pályázati idény, megnyílhatnak több, a gazdasági szereplők által is nagyon várt operatív program felhívásai.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS