Cukorgyárat venne? Licitáljon a júniusi árverésen!

2019. 05. 24., 16:15

Áruba bocsátották a 2017 májusa óta csődeljárás alatt lévő zentai TE-TO Cukorgyár Rt.-t. A licitálást június 25-én tartják, a gyár vagyonát kilenc egységre bontva árulják.

A zentai cukorgyár összvagyona 9 millió 163 ezer euró, amelyet kilenc funkcionális egységre bontva bocsátanak áruba – írja a Magyar Szó.

Az egyes egységben található a vagyon legjelentősebb, legértékesebb része, amely magában foglalja a gyár összes létesítményét, a földeket, a felszerelést, a közlekedési eszközöket, a tartalékokat, vagyis mindent, ami a cukorgyártáshoz tartozik – ennek 501 millió dinár a kikiáltási ára.

Az új tulajdonos hitelektől és kötelezettségektől mentes gyárat vásárol meg – hangsúlyozta Milan Miščević csődbiztos, aki elmondta: van érdeklődés a cukorgyárra, de eddig még senki nem fizette be a letétet.

A nyilvános árverésen az vehet részt, aki megvásárolja az eladási dokumentációt és befizeti a 200 millió dináros letétet. A licitáláson egyaránt részt vehet szerbiai és külföldi jogi és magánszemély is. Amennyiben senki sem kvalifikálja magát az árverésre, újabb tendert kell kiírni, csökkentett árakkal.

A cukorgyárban 2015-ben termeltek utoljára, de a gyár továbbra is üzembe helyezhető. Az üzem felújításra szorul, az új tulajdonosnak ebbe is be kell ruháznia.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-05 16:13:00
A háborúban álló szomszédos ország egyik automatizálással foglalkozó vállalata saját fejlesztésű megoldást kínál a termőföldek aknamentesítésére. Sok korábbi hadszínteret újra gazdálkodásra alkalmassá tehetnek a robottraktorok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS