Cukorgyárat venne? Licitáljon a júniusi árverésen!

2019. 05. 24., 16:15

Áruba bocsátották a 2017 májusa óta csődeljárás alatt lévő zentai TE-TO Cukorgyár Rt.-t. A licitálást június 25-én tartják, a gyár vagyonát kilenc egységre bontva árulják.

A zentai cukorgyár összvagyona 9 millió 163 ezer euró, amelyet kilenc funkcionális egységre bontva bocsátanak áruba – írja a Magyar Szó.

Az egyes egységben található a vagyon legjelentősebb, legértékesebb része, amely magában foglalja a gyár összes létesítményét, a földeket, a felszerelést, a közlekedési eszközöket, a tartalékokat, vagyis mindent, ami a cukorgyártáshoz tartozik – ennek 501 millió dinár a kikiáltási ára.

Az új tulajdonos hitelektől és kötelezettségektől mentes gyárat vásárol meg – hangsúlyozta Milan Miščević csődbiztos, aki elmondta: van érdeklődés a cukorgyárra, de eddig még senki nem fizette be a letétet.

A nyilvános árverésen az vehet részt, aki megvásárolja az eladási dokumentációt és befizeti a 200 millió dináros letétet. A licitáláson egyaránt részt vehet szerbiai és külföldi jogi és magánszemély is. Amennyiben senki sem kvalifikálja magát az árverésre, újabb tendert kell kiírni, csökkentett árakkal.

A cukorgyárban 2015-ben termeltek utoljára, de a gyár továbbra is üzembe helyezhető. Az üzem felújításra szorul, az új tulajdonosnak ebbe is be kell ruháznia.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS