A hazai húsfogyasztás mellett kampányolnak Szlovákiában

2019. 02. 01., 19:15

Gabriela Matečná szlovák földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter felszólította a fogyasztókat, hogy egyenek szlovák húst, amelyet a legelőtől az asztalig ellenőriznek.

„Szlovákiában a nap 24 órájában ott van az állatorvos az állatok levágásánál, aki ellenőrzi a behozott állatokat és azok húsát“ – mondta Gabriela Matečná.

Milan Lapšanský, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszeripari és kereskedelmi osztályának vezérigazgatója elmondta, hogy Szlovákiában évente mintegy 27 000 tonna marhahúst termelnek, további 12 000 tonnát pedig más országokból – többek között Németországból, Csehországból, Lengyelországból, Hollandiából és Írországból – hoznak be.

Lapšanský szerint a legnagyobb veszélyt a határ menti területek, az engedély nélküli üzemek és a piacokon teherautókból árusítók jelentik – írja a hirek.sk.

A veszélyes hús az azt elfogyasztónál szalmonellafertőzést, Pasteurella-fertőzést, klamidiózist, paratuberkulózist, parazitikus megbetegedéseket okozhat.

Jozef Bíreš, az Állami Állat-egészségügyi és Élelmiszer-felügyelet igazgatója bejelentette, hogy csaknem 300 kilogramm kockázatos eredetű lengyel marhahús került a szlovák éttermekbe és iskolákba.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS