VOSZ-szakértőkkel jön a 7. Private Health Forum

2023. 08. 21., 20:22

Idén is egész napos rendezvénnyel várja a Portfolio a magánegészségügy iránt érdeklődőket Budapesten: szeptember 19-én jön a 7. Private Health Forum, amelyen hangsúlyosan képviselteti magát a VOSZ Egészségügyi Tagozata.

A rendezvény célja, hogy feltárja a magán- és a közfinanszírozott egészségügy találkozási pontjait, együttélési viszonyrendszerét, nemcsak a tematikán keresztül, hanem a résztvevőkkel.

2022-höz hasonlóan ismét hangsúlyosan képviselteti magát a konferencián a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Egészségügyi Tagozata. A felvezető előadást a TritonLife Csoport igazgatóságának elnöke, a VOSZ társelnöke, a tagozat elnöke, dr. Fábián Lajos tartja.

„A magyar egészségügy jelene és jövője” című kerekasztal-beszélgetésen részt vesz:

  • Dr. Békássy Szabolcs, alapellátás és fogászati ellátás szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat
  • Dr. Csernavölgyi István, szakorvosi fekvőbetegellátás szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat
  • Gyarmati János, diagnosztikai szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat
  • Dr. Kirschner András, szakorvosi járóbeteg-, és foglakozásegészségügyi ellátás szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat
  • Dr. Rádai Tamás, egészségügyi technológiai szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat
  • Dr. Skorán Ottó, egészségügyi innováció és informatika szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat

Képes lesz-e fejlődni a közfinanszírozott egészségügy rövid távon? Közvetlenül belenyúl a kormány a magánpiac működési körülményeibe, amire már kísérletet tett 2022 végén? Hogyan folytatódik a humánerőforrásért zajló küzdelem? A tervezett beavatkozások miként befolyásolják a magánegészségügyi szolgáltatók mozgásterét 2023-ban és 2024-ben? Hogyan reagálnak mindezekre a privát egészségügyi cégek? A 7. Private Health Forumon ezekre a kérdésekre is keresik a választ mindkét szektor meghatározó szereplőinek és döntéshozóinak részvételével.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 07:30:05
Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS