VOSZ-szakértőkkel jön a 7. Private Health Forum

2023. 08. 21., 20:22

Idén is egész napos rendezvénnyel várja a Portfolio a magánegészségügy iránt érdeklődőket Budapesten: szeptember 19-én jön a 7. Private Health Forum, amelyen hangsúlyosan képviselteti magát a VOSZ Egészségügyi Tagozata.

A rendezvény célja, hogy feltárja a magán- és a közfinanszírozott egészségügy találkozási pontjait, együttélési viszonyrendszerét, nemcsak a tematikán keresztül, hanem a résztvevőkkel.

2022-höz hasonlóan ismét hangsúlyosan képviselteti magát a konferencián a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Egészségügyi Tagozata. A felvezető előadást a TritonLife Csoport igazgatóságának elnöke, a VOSZ társelnöke, a tagozat elnöke, dr. Fábián Lajos tartja.

„A magyar egészségügy jelene és jövője” című kerekasztal-beszélgetésen részt vesz:

  • Dr. Békássy Szabolcs, alapellátás és fogászati ellátás szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat
  • Dr. Csernavölgyi István, szakorvosi fekvőbetegellátás szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat
  • Gyarmati János, diagnosztikai szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat
  • Dr. Kirschner András, szakorvosi járóbeteg-, és foglakozásegészségügyi ellátás szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat
  • Dr. Rádai Tamás, egészségügyi technológiai szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat
  • Dr. Skorán Ottó, egészségügyi innováció és informatika szekció elnök, VOSZ Egészségügyi Tagozat

Képes lesz-e fejlődni a közfinanszírozott egészségügy rövid távon? Közvetlenül belenyúl a kormány a magánpiac működési körülményeibe, amire már kísérletet tett 2022 végén? Hogyan folytatódik a humánerőforrásért zajló küzdelem? A tervezett beavatkozások miként befolyásolják a magánegészségügyi szolgáltatók mozgásterét 2023-ban és 2024-ben? Hogyan reagálnak mindezekre a privát egészségügyi cégek? A 7. Private Health Forumon ezekre a kérdésekre is keresik a választ mindkét szektor meghatározó szereplőinek és döntéshozóinak részvételével.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS