Világhírű Cloud és Big Data szakértő tart előadást Magyarországon

Világhírű Cloud és Big Data szakértő tart előadást Magyarországon
2022. 06. 10., 22:03

Biztonságtudomány, mesterséges intelligencia, autonóm rendszerek, karbonsemleges megoldások, valamint a nemzetközi pályázati partnerségek és kutatási együttműködések elősegítése a központi témái a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) Innovációs Napjának. A június 16-ai és 17-ei balatonfüredi esemény kiemelt előadója Thierry Klein, a Nokia Bell Labs elnöke.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Innovációs Napjának kiemelt célja, hogy bemutassa az egyetemen zajló nagyvállalatokkal közös fejlesztéseket, a legújabb kutatási eredményeket, valamint konkrét projektek eredményein keresztül ismertesse az egyetemben rejlő, nemzetgazdasági szinten is jelentős innovációs potenciált. A rendezvény bepillantást enged az innovációs trendekbe, illetve az aktuális ipar-egyetem kutatási együttműködésekbe is.

Az esemény keynote előadója Thierry Klein a Bell Labs Solutions Research és a Nokia Bell Labs elnöke, aki korábban egy olyan globális kutatócsoportot vezetett, amely a következő ipari forradalomnak tekinthető felhőrobotikát, drónokat, a kép- és adatelemzést és az 5G hálózati technológiák által lehetővé tett automatizálás eszközeit vizsgálta. Az ipari együttműködéseken alapuló üzletteremtés jövőjéről szóló előadásában ismerteti az előttünk álló technikai és üzleti kihívásokat, valamint az ipari metaversum elősegítésének lehetőségeit.

Az Innovációs Napon a BME FIEK szervezeti egységeként működő Zéró Karbon Központ is bemutatja tevékenységét. Az intézmény a magyar zöldgazdaság fejlesztése és a 2050-es klímasemlegességi célkitűzések elérése érdekében jött létre. A Központ a siker érdekében az összes ágazatot megszólítja, kiemelt célja a villamosenergia-szektor dekarbonizációja és digitalizációja, a megújuló energiatermelési technológiák erősítése és a közlekedés zöldítése. Megismerhetjük a jelenlegi ipar-egyetem együttműködési projekteket, és bepillantást nyerhetünk a BME Nemzeti Laborok tevékenységébe is, legyen szó mesterséges intelligenciáról, autonóm rendszerekről, kvantuminfomatikáról, gyógyszerkutatásról, vízbiztonságról vagy épp megújuló energiáról.

Közel 100 milliárd eurós kutatási és innovációs keretprogramot indított az Európai Bizottság 2021-ben, „Horizon Europe” néven. A keretprogram 7 éve alatt több ezer pályázati felhívás jelenik meg az európai kutatás legizgalmasabb témáiban az innovatív műanyagoktól, az áttörést jelentő orvosi technológiákon át az önvezető autókig.  Az új kutatási témák új partnerkeresési stratégiát igényelnek, ezért a Műegyetem a magyar egyetemek közül elsőként szervez nemzetközi matchmaking rendezvényt.

A június 17-i angol nyelvű hibrid esemény fő célja a nemzetközi pályázati partnerségek és kutatási együttműködések elősegítése. A Kompetenciavásáron a BME kutatói lehetőséget kapnak bemutatkozó research pitchek tartására, majd úgynevezett, breakout roomokban beszélgethetnek a kutatásuk iránt érdeklődőkkel. A szervező célja, hogy élményszerűvé és könnyűvé tegye a kapcsolatépítést akár egy teljesen kezdő pályázó részére is, így lehetőséget ad a komoly szakmai beszélgetésre és a közös ötletelés megkezdésére egyaránt.

Az online networkinget a szakmai eseményre történő regisztrációt követően egy mobiltelefonon és táblagépen is elérhető applikáció segíti, mely lehetővé teszi a résztvevők számára virtuális business cardok kicserélését, közvetlen üzenetváltást más résztvevőkkel, kutatói csoportok alkotását, vagy spontán online találkozók (meetupok) szervezését is.

A BME Innovációs Nap és Kompetenciavásár eseményei minden érdeklődő számára online is követhetőek.

Regisztráció és program: https://innovacio.bme.hu/innovacios-nap/

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS