Cél: a zöldgazdaság

2023. 05. 12., 19:17

A „Cél: a zöldgazdaság” konferenciasorozat záró eseményét május 18-án Törökbálinton tartják. A díjmentes eseményre még tud regisztrálni.

  • A „Cél: a zöldgazdaság” konferenciasorozat záró eseményét május 18-án Törökbálinton tartják. A díjmentes eseményre még tud regisztrálni.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Kollégiuma – az Energiaügyi Minisztérium programfinanszírozásával – „Cél: a zöldgazdaság” címmel tájékoztató jellegű fórumot szervez valamennyi régióban a helyileg leginkább aktuális és fontos témakörökben a vállalkozók számára.

A közös eseménysorozat célja, hogy az érintett régiókban működő közigazgatási szervek (hatóságok, önkormányzatok), vállalkozások, köztestületek, oktatási intézmények számára tájékoztatást nyújtson a körforgásos gazdaság kialakításához vezető általános és regionális keretekről és lehetőségekről, újabb párbeszédet, platformokat nyitva a gazdaság zöldítését előtérbe helyező, közös szemléletmód kialakítására. A rendezvényre meghívást kapnak a területi környezetvédelmi hatóságok is.

A záró fórum helyszíne: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara székháza (2045 Törökbálint, Kazinczy F. u. 124.)

Időpontja: 2023. május 18. (csütörtök) 10.00 óra (9.30-10.00 VIP vendégek és előadók fogadása, 9.30-10.00 résztvevők regisztrációja)

Program:

10.00-10.10 Dr. Ágoston Csaba, KSZGYSZ elnök köszöntője

10.10-10.30 Keszthelyi Nikoletta, az Energiaügyi Minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkárának köszöntő előadása

10.30-10.50 Prof. dr. Boros Anita, a Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont központvezetőjének előadása: A zöldgazdaság aktuális kérdései a tudományos kutatásokban

10.50-11.10 Dr. Vereczkey Zoltán MKIK alelnök, Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Kollégium elnökének előadása: A környezetvédelem és az energiagazdálkodás konfliktusa

11.10-11.20 Kávé szünet

11.20-12.00 Körforgásos és ipari szimbiózis jó gyakorlatok Előadó: Tanka Eszter ipari szimbiózis szakértő

12.00-12.40 EU-s direktívák, ESG és taxonómia Előadó: Király Imre KSZGYSZ környezetvédelmi tanácsadó

12.40-13.00 Kérdések és válaszok az elhangzott témák kapcsán a területi hatóságok részvételével

Várható befejezés: 13.00 órakor

13.00 Állófogadás

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő linken lehet: JELENTKEZÉS

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

Dr. Ágoston Csaba elnök

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Kollégium

Dr. Vereczkey Zoltán elnök

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS