Cél: a zöldgazdaság

2023. 05. 12., 19:17

A „Cél: a zöldgazdaság” konferenciasorozat záró eseményét május 18-án Törökbálinton tartják. A díjmentes eseményre még tud regisztrálni.

  • A „Cél: a zöldgazdaság” konferenciasorozat záró eseményét május 18-án Törökbálinton tartják. A díjmentes eseményre még tud regisztrálni.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Kollégiuma – az Energiaügyi Minisztérium programfinanszírozásával – „Cél: a zöldgazdaság” címmel tájékoztató jellegű fórumot szervez valamennyi régióban a helyileg leginkább aktuális és fontos témakörökben a vállalkozók számára.

A közös eseménysorozat célja, hogy az érintett régiókban működő közigazgatási szervek (hatóságok, önkormányzatok), vállalkozások, köztestületek, oktatási intézmények számára tájékoztatást nyújtson a körforgásos gazdaság kialakításához vezető általános és regionális keretekről és lehetőségekről, újabb párbeszédet, platformokat nyitva a gazdaság zöldítését előtérbe helyező, közös szemléletmód kialakítására. A rendezvényre meghívást kapnak a területi környezetvédelmi hatóságok is.

A záró fórum helyszíne: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara székháza (2045 Törökbálint, Kazinczy F. u. 124.)

Időpontja: 2023. május 18. (csütörtök) 10.00 óra (9.30-10.00 VIP vendégek és előadók fogadása, 9.30-10.00 résztvevők regisztrációja)

Program:

10.00-10.10 Dr. Ágoston Csaba, KSZGYSZ elnök köszöntője

10.10-10.30 Keszthelyi Nikoletta, az Energiaügyi Minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkárának köszöntő előadása

10.30-10.50 Prof. dr. Boros Anita, a Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont központvezetőjének előadása: A zöldgazdaság aktuális kérdései a tudományos kutatásokban

10.50-11.10 Dr. Vereczkey Zoltán MKIK alelnök, Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Kollégium elnökének előadása: A környezetvédelem és az energiagazdálkodás konfliktusa

11.10-11.20 Kávé szünet

11.20-12.00 Körforgásos és ipari szimbiózis jó gyakorlatok Előadó: Tanka Eszter ipari szimbiózis szakértő

12.00-12.40 EU-s direktívák, ESG és taxonómia Előadó: Király Imre KSZGYSZ környezetvédelmi tanácsadó

12.40-13.00 Kérdések és válaszok az elhangzott témák kapcsán a területi hatóságok részvételével

Várható befejezés: 13.00 órakor

13.00 Állófogadás

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő linken lehet: JELENTKEZÉS

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

Dr. Ágoston Csaba elnök

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Kollégium

Dr. Vereczkey Zoltán elnök

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS