Cél: a zöldgazdaság

2023. 05. 12., 19:17

A „Cél: a zöldgazdaság” konferenciasorozat záró eseményét május 18-án Törökbálinton tartják. A díjmentes eseményre még tud regisztrálni.

  • A „Cél: a zöldgazdaság” konferenciasorozat záró eseményét május 18-án Törökbálinton tartják. A díjmentes eseményre még tud regisztrálni.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Kollégiuma – az Energiaügyi Minisztérium programfinanszírozásával – „Cél: a zöldgazdaság” címmel tájékoztató jellegű fórumot szervez valamennyi régióban a helyileg leginkább aktuális és fontos témakörökben a vállalkozók számára.

A közös eseménysorozat célja, hogy az érintett régiókban működő közigazgatási szervek (hatóságok, önkormányzatok), vállalkozások, köztestületek, oktatási intézmények számára tájékoztatást nyújtson a körforgásos gazdaság kialakításához vezető általános és regionális keretekről és lehetőségekről, újabb párbeszédet, platformokat nyitva a gazdaság zöldítését előtérbe helyező, közös szemléletmód kialakítására. A rendezvényre meghívást kapnak a területi környezetvédelmi hatóságok is.

A záró fórum helyszíne: Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara székháza (2045 Törökbálint, Kazinczy F. u. 124.)

Időpontja: 2023. május 18. (csütörtök) 10.00 óra (9.30-10.00 VIP vendégek és előadók fogadása, 9.30-10.00 résztvevők regisztrációja)

Program:

10.00-10.10 Dr. Ágoston Csaba, KSZGYSZ elnök köszöntője

10.10-10.30 Keszthelyi Nikoletta, az Energiaügyi Minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkárának köszöntő előadása

10.30-10.50 Prof. dr. Boros Anita, a Greenology Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont központvezetőjének előadása: A zöldgazdaság aktuális kérdései a tudományos kutatásokban

10.50-11.10 Dr. Vereczkey Zoltán MKIK alelnök, Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Kollégium elnökének előadása: A környezetvédelem és az energiagazdálkodás konfliktusa

11.10-11.20 Kávé szünet

11.20-12.00 Körforgásos és ipari szimbiózis jó gyakorlatok Előadó: Tanka Eszter ipari szimbiózis szakértő

12.00-12.40 EU-s direktívák, ESG és taxonómia Előadó: Király Imre KSZGYSZ környezetvédelmi tanácsadó

12.40-13.00 Kérdések és válaszok az elhangzott témák kapcsán a területi hatóságok részvételével

Várható befejezés: 13.00 órakor

13.00 Állófogadás

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő linken lehet: JELENTKEZÉS

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

Dr. Ágoston Csaba elnök

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Fenntarthatósági és Környezetvédelmi Kollégium

Dr. Vereczkey Zoltán elnök

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS