A cégvezetés extrém sport lett

A cégvezetés extrém sport lett
2022. 05. 12., 10:25

Ez az a két nap, amikor végre tényleg a cégeden dolgozol. Ne hagyd ki!

Az elmúlt bő évtized elkényeztetett bennünket. Kiszámítható körülmények, alacsony kamatok, következetes fejlődés. Aztán jött a COVID és mire magunkhoz tértünk volna, Putyin háborút indított Ukrajnában. Mostanra elmondható, hogy a cégvezetés extrém sport lett, amikor változó körülmények között kell tűpontos döntéseket hozni. A döntések tétje is megnőtt, a rossz döntések kockázata magasabb, mint korábban. Éppen ezért nem mindegy, mi alapján döntünk?

2020 tavaszán mindenki új helyzetbe került. A körülmények szélsőségesen megváltoztak, megnőtt a cégvezetők alkalmazkodási képességének jelentősége. Mivel állunk szemben? Meddig fog tartani? Mennyi tartalékra lesz szükség? Ilyen kérdések röpködtek a levegőben. Egymástól vártuk a választ. Kész programmal senki sem rendelkezett, aki egy lépéssel előrébb járt, segített a többieknek. 

A Bizalmi Kör Vezetői Klub ekkor már közel 40 „mestermind csoportot” fogott össze, és talán akkor döbbentünk rá, hogy ilyen szélsőséges körülmények között mekkora jelentősége van a tapasztalatmegosztásnak. A 6–8 fős mestermind csoportok hetente összeültek, a cégvezető beszámoltak dilemmáikról és ismertették a legjobb megoldásaikat – így tettek együtt óriási lépéseket. A tapasztalatok érdek nélküli megosztása igazi üzleti erőforrássá vált, ami esetenként a túlélés kulcsa lett, máskor „csak” a depresszióból rángatott ki egy-egy cégvezetőt. 

Ekkor döntöttük el, hogy megszervezzük a tapasztalatmegosztás „csúcs eseményét”, így született meg 2020-ban a Trust Summit. Akkor a fő szlogenünk ez volt: „0 százalék megmondó ember, 100 százalék vezetői tapasztalat!” Hogy jó úton járunk, az is jelzi, hogy a Bridge Hungary 2021-ben a Trust Summitot díjazta a „Legjobb Covid hatására létrehozott közösségi platform” kategóriában.

2022-ben sem egyszerűbb a helyzet. A COVID lecsengésével már épp akartunk nyomni egy padlógázt, amikor Putyin úgy döntött, bevonul Ukrajnába. Addig nem voltunk tisztában azzal, hogy az EU autóiparának mennyire fontos része Ukrajna. Azt is csak kevesen tudták, hogy Európa búzatermesztésének 19 százaléka innen származik, ahogy nem volt a mindennapi tapasztalataink része az egész kontinens gazdaságát fenyegető energiaár-emelkedés sem. 

Most újra itt állunk. Szélsőségesen változó körülmények között. Nem tudjuk, mi vár ránk, csak azt, hogy mindig akad valaki, aki egy lépéssel előrébb tart. A reakcióidő jelentősége tovább nő. Az idei Trust Summit erről (is) fog szólni. 

Olyan szakemberek osztják meg a legfrissebb tapasztalataikat, mint Tibor Dávid, a Masterplast tulajdonosa, Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi igazgatója, Patai Zoltán, a Foodpanda (korábbi) vezetője vagy Endrei Kiss Judit, a Yettel korábbi HR igazgatója. A Workshopokon Egerszegi Krisztián, a MiniCRM vezetője és Pongor Juhász Attila segíti a vállalkozókat, arról pedig, hogy minél több konkrétummal térjünk haza, a PlanAll gondoskodik. 

A Trust Summit az év elsőszámú cégvezetői konferenciája, amely idén azt tűzte ki célul, hogy minden cégvezetőt felkészítsen a lehetetlenre IS! 2 nap, 30+előadó, 4 workshop és 800+ cégvezető vár ránk a Groupama Arénában. Az uzletem.hu és a Trust Summit együttműködésének köszönhetően minden uzletem.hu olvasó és VOSZ tag május 15-ig 5000 Ft+áfa kedvezménnyel regisztrálhat, ha használja az uzletem.hu kuponkódot!

„Minden év fénypontja a Trust Summit! Lenyűgöz az a nyitottság, amivel a cégvezetők egymás kihívásai felé fordulnak, és óriási öröm látni, hogy Magyarországon kibontakozóban van egy olyan üzleti kultúra, ami az együttműködésen alapul. Ez eddig példa nélküli volt hazánkban. Tudom, hogy nem könnyű két napra kiszállni a darálóból, de éppen ez a felelősség inspirál bennünket arra, hogy olyan két nappal ajándékozzuk meg a cégvezetőket, amely megéri a befektetett időt. Talán nem véletlen, hogy az ország szinte valamennyi kiemelkedő cégvezetőjének naptárában ott van a Trust Summit!”

Gangel Péter ügyvezető.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS