Június 14-én a világon a véradókat ünneplik. Ebből az alkalomból a Magyar Vöröskereszt és az Alföldi Tej közös kampányban hívja fel a figyelmet az önkéntességnek talán a legnemesebb formájára, amikor valaki szó szerint a vérét adja a másikért. Most egymillió tejes doboz is azt üzeni, hogy adj vért!
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt 2004-ben közösen kezdeményezte, hogy június 14-e – amely Karl Landsteinernek, az AB0 vércsoportot felfedezőjének születésnapja – váljék világszerte a Véradók Világnapjává.
A világnap alkalmából a Magyar Vöröskereszt és az Alföldi Tej 1 millió tejes dobozon hirdeti a véradás fontosságát, hogy minél több ember számára világossá váljon: a nyári hónapokban talán még nagyobb szükség van a véradókra, mint az év többi szakaszában. Fontos, hogy az ellátás zökkenőmentesen működjön, ehhez pedig naponta legalább 1 800 véradásra lenne szükség.
„A Magyar Vöröskereszt nagy örömmel fogadta, hogy az Alföldi Tej egy hasznos és sokakhoz eljutó felületet biztosított a nyári véradás népszerűsítésére. A véradásszervezés, különösképpen a nyári hónapokban kiemelt helyet kap szervezetünk életében. Hálásak vagyunk az Alföldi Tejnek, hogy a „biztonságos vérellátás ügye mellé álltak” – mondta Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató helyettese.
A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. Az elmúlt években több tízezer sikeres véradást tudhat maga mögött, és a jövőben is rendszeresen szervez véradásokat országszerte a biztonságos vérellátásért. A Magyar Vöröskereszt idén is követi a véradókat a nagyobb fesztiválokra (VOLT, EFOTT, Művészetek Völgye) és nyaralóhelyekre, valamint hamarosan nyereményjátékot is indít, amely szintén azt a célt szolgálja, hogy növeljék a véradók számát és megköszönjék az önkéntesség e formáját.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.