Így segíti környezetét a K&H családi vállalatok kiválósági díjat kapott HAJDU Cégcsoport

2019. 07. 15., 16:30

A társadalmi felelősségvállalás számunkra természetes feladat – vallja a környezetét és munkavállalóit érintő CSR kezdeményezéseiért K&H családi vállalatok kiválósági díjjal elismert téglási HAJDU Cégcsoport. A főleg mosógépekről és bojlerekről ismert családi cég a környezeti terhelés csökkentése mellett a dolgozók elismerésére és folyamatos szakmai fejlődésére is kiemelt figyelmet fordít, miközben nemrég egy defibrilátort is beszerzett a munkavállalók és a környéken élők biztonsága érdekében.

A K&H támogatási stratégiájának egyik fontos területe a vállalkozásösztönzés, amelynek részeként a Bank kiemelt hangsúlyt fektet a hazai családi vállalatok hosszú távú működésének és a családi értékek továbbvitelének támogatására.

„Vezető pénzügyi intézetként hisszük, hogy ügyfeleink okos döntéseinek elősegítésén túl felelősek vagyunk azért a társadalomért és környezetért, amelyben dolgozunk, élünk, és melyben a jövő társadalma és a most felnövő generáció dolgozni és élni fog. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a K&H családi vállalatok kiválósági díjra érkezett pályázatok alapján azt látjuk, hogy egyre intenzívebb a társadalmi elkötelezettség a vállalati szektorban, cégmérettől függetlenül. Legutóbb a környezeti terhelés csökkentésében és a munkavállalói iránt erősen elkötelezett HAJDU Cégcsoport társadalmi felelősségvállalási tevékenységét ismertük el. Az épületgépészeti termékek és autóalkatrészek gyártásával foglalkozó cég ugyanis az elmúlt évek beruházásai révén jelentősen csökkentette Co2 kibocsátást, valamint számtalan megoldást kínál dolgozóinak, hogy megvalósulhasson a munka-magánélet egyensúlya” – mondta Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok szakértője.

Folyamatos fejlesztések a környezetterhelés csökkentése érdekében

A téglási székhelyű HAJDU Cégcsoport több mint 800 munkavállalót foglalkoztat, és mára a térség egyik legmeghatározóbb gazdasági egységévé vált. A HAJDU névről feltehetően mindenkinek a mosógép és a bojler jut legelőször eszébe, holott a családi vállalat az épületgépészeti termékek és autóalkatrészek gyártása mellett a környezetvédelemben is aktív szerepet vállal.

„A környezet megóvása mindig is kiemelt jelentőséggel bírt számunkra, ezért számos, a környezeti terhelés csökkentésére irányuló beruházást hajtottunk végre az elmúlt években. A környezetkímélő technológiák és megoldások alkalmazása révén jelentősen csökkent a Co2 kibocsátásunk, és elértük, hogy az egységnyi árbevételre jutó energiafelhasználásunk közel a felére csökkenjen az elmúlt 9 évben” – mondta Dedéné Novotni Anna, a HAJDU Zrt. igazgatósági alelnöke.

Egyensúlyban a munka és a magánélet

A cég a környezet iránti felelősségvállalás mellett jelenlegi és jövőbeni dolgozóira is kiemelt figyelmet fordít.

„Igyekszünk olyan munkahelyi kultúrát és légkört kialakítani, amely erősítheti dolgozóinkban a hovatartozás érzését. A szakmai sikereket és a magánéleti mérföldköveket – mint például házasság vagy gyermekszületés – ezért elismeréssel jutalmazzuk. Számos kezdeményezést indítottunk, amelyek a munka-magánélet egyensúlyának fenntartását segíti. Ilyen például a rugalmas munkaidő, a részmunkaidős foglalkoztatás vagy a bizonyos esetekben home office lehetősége, emellett pedig az egyéni szakmai fejlődést folyamatos külső és belső képzéssel támogatjuk.  Fontosnak tartjuk a fiatalok képzését is, ezért több oktatási intézménnyel is kapcsolatban állunk, és különböző szakmai programokat kínálunk a tanulóknak” – mondta Dedéné Novotni Anna.

Fókuszban a helyi közösségek

„Nagyon fontos számunkra a környezetünkben élők egészségmegőrzése is, amit több oldalról igyekszünk támogatni. Nemrég beszereztünk egy defibrillátort, amely a munkavállalók mellett a környező településeken élők számára is bármikor elérhető, illetve a dolgozók bevonásával szerveztünk több véradást is. Tartós adományozás keretében termékekkel támogatjuk a debreceni Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, valamint az „Utcáról a lakásba!” Egyesületet. Mindezeken felül pedig pénzbeli támogatással segítjük a helyi sport és kulturális életet, valamint a Mosoly Alapítványt, a megyei tűzoltó szövetséget és mentőszolgálatot” – tette hozzá Dedéné Novotni Anna.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-10-02 15:08:00
A más által írt írásbeli magánvégrendelet érvényességi feltétele két végrendeleti tanú alkalmazása. Előfordulnak olyan esetek, amikor a végrendelet a tanúk olvasható nevét nem, csak az aláírásukat tartalmazza. Érvényes-e a végrendelet, ha a tanú aláírása nem olvasható és a neve az okiratból sem tűnik ki? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS