Sorsfordító éveket várnak a hazai HR-döntéshozók

2020. 11. 20., 13:00

Példátlan pályát járt be 2020-ban a magyar munkaerőpiac: a tavaszi elbocsátások után ősszel már létszámhiánnyal küzdött a termelő szektor, és egyelőre csak jósolni lehet, mi következik majd az előttünk álló időszakban. A pandémiát követő kilábalásban fontos szerepe lesz az ipar teljesítményének, így késhegyre menő harc várható a tapasztalattal rendelkező, megbízható munkaerőért - ebben teljes egyetértés volt a kék galléros toborzással foglalkozó recruiTECH BLUE konferencia idei résztvevői között. A koronavírus-járvány ráadásul csupán a jéghegy csúcsa, a jövőt szinte minden iparágban a váratlan és hullámzó krízisek határozzák majd meg, melyeket csak a rugalmasan reagáló cégek lesznek képesek túlélni. Hogyan alakul a kék galléros erőforrás menedzsment a következő években? Erős kijelentések és hasznos tanácsok a recruiTECH BLUE előadóitól.

Sokat emlegetjük 2020-ban a „hullámzó válság” és a „V-, L-, W-, vagy U-alakú GDP-pálya” kifejezéseket, a gazdasági visszaesésből való kilábalás ütemét és módját azonban továbbra is erős bizonytalanság övezi. A koronavírus-járvány tavaszi hulláma jelentősen megtépázta a hazai cégek eredményeit, megkezdődtek a kényszerű létszámleépítések, a WHC pedig 40 százalékos visszaesést tapasztalt a kölcsönzött humánerőt érintő igényekben.

A nyári fellélegzés után azonban már átlagosan a járvány előtti termelési szintek 90 százalékán működtek a vállalatok és ismét megjelent a munkaerőhiány. A tapasztalt kék galléros szakembereket pedig nem képes pótolni a vendéglátásból és a turizmusból felszabadult munkaerő, így megindult a külföldi toborzás is. Az újabb zárással még több bizonytalanság került a képletbe, azonban az eddigi trendek alapján úgy tűnik, a következő hullámok után is kulcsfontosságú lesz, hogy a termelő vállalatok milyen ütemben kapaszkodnak vissza vagy akár haladják meg a korábbi termelési szintjüket, hiszen ez a magyar összterméket is magával húzza.

„Minden jel arra mutat, hogy nemzetgazdasági szinten is döntő tényező lehet a termelő szektor teljesítménye, ez a terület pedig különösen kitett a munkaerőpiaci hullámzásnak. Azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy hiba lenne arra várni, hogy 2021-ben minden visszarendeződik a jól megszokott kerékvágásba, hiszen csupán a bizonytalanság lesz állandó. Sokkal inkább azon kell dolgozni, hogy minél felkészültebben érjenek minket a változások, és rövidtávon is gyorsan és hatékonyan tudjunk tervezni. Ebben lesz kulcsszerepe a rugalmas toborzásnak, illetve a munkaerő-kölcsönzésnek” – hangsúlyozta Göltl Viktor, a konferencián a WHC Csoport ügyvezetője. Számos kihívással kell tehát megküzdeniük a kék galléros toborzással foglalkozó szakembereknek és a cégvezetőknek, így éppen időben hozta össze a recruiTECH BLUE a hazai HR-döntéshozókat.

Új szelek fújnak a szakmunkás toborzásban

A HR- seregszemle tanulsága szerint a szakemberek egyöntetűen úgy érzik, hogy az elmúlt egy évben jóval nagyobb terhelés alatt állnak, mint korábban, hiszen minden eddiginél fontosabb stratégiai kérdés lett a legjobb jelöltek megszerzése, valamint a fluktuáció minimálisra szorítása. Mindezt ráadásul olyan környezetben kell megoldaniuk, ahol a kollégák gyors reakciókat, folyamatos visszajelzéseket, stabilitást és törődést várnak a teljes munkavállalói életciklus során, miközben a személyes kapcsolatok helyett leginkább a digitális térben zajlik a kommunikáció. Fókuszba került a tudásmenedzsment és a folyamatoptimalizálás is, mivel az új normális az lett, hogy bármelyik munkavállaló bármikor kieshet egy időre a járványhelyzetben.

„Kétségtelenül felértékelődött a tapasztalt, jól teljesítő fizikai munkavállalók szerepe, ezzel együtt a hatékony toborzás, a fejvadászat és a munkaerő-kölcsönzés is kulcskérdés lett. A „minőségért” folytatott kiélezett harcban muszáj szintet lépni: fejleszteni kell a digitális toborzási eszközöket, bevetni az innovatív technológiákat, chatbotokat, közösségi médiát, miközben minden eddiginél nagyobb figyelmet kell fordítani az adatbázisok rendszerszerű, naprakész és értő kezelésére – és ne feledjük, ezek a megoldások már nem csak a szellemi foglalkoztatottaknál, de a kék gallérosoknál is szinte kötelezőek. Gyorsan kell válaszokat adni a még gyorsabban változó környezetre, és mi arra számítunk, hogy vállalati és munkavállalói oldalról is nagyobb szerep jut majd a munkaerő-kölcsönzésnek – tette hozzá a WHC Csoport ügyvezetője.

Veszítesz vagy mersz?

Aki azt várja, hogy a pandémia leküzdése után megérkeznek a jól megérdemelt békeévek, az bizony nagyot téved. Az új évtizeddel együtt visszavonhatatlanul beköszöntött a VUCA világ (volatility: változékonyság, uncertainty: bizonytalanság, complexity: komplexitás, ambiguity: kétértelműség), vagyis egymást érik majd a váratlan, egész iparágakat megrengető változások. A jövőben a cégeknek rugalmasan és gyorsan kell alkalmazkodniuk az átalakuló igényekhez testreszabható, egyedi és mindenekelőtt minőségi megoldásokkal. Ehhez elengedhetetlen a szervezeten belüli stabilitás, az együttműködő és érték-alapú vezetés, illetve a különböző lehetséges forgatókönyvekre alapuló rugalmas üzleti stratégia. Habár a digitalizáció is robog tovább a maga útján, ebben az új környezetben mégis felértékelődik majd a munkavállalók tudása.
Pinczés Balázs, az autógyáraknak klímaberendezéseket gyártó Hanon Systems Hungary Kft. HR igazgatója nagy meglepetéseket vár a következő évtizedre: „Úgy gondolom, hogy nagyon érdekes és tanulságos évek előtt állunk, globális viszonylatban is. A rohamosan öregedő társadalmakban csökkenni fog a vásárlóerő, az automatizáció pedig még inkább lenyomja majd az árakat, így a legtöbb iparágban óriási verseny alakul ki. A cégeknek belülről kell ellenállóvá válniuk, gyorsan és rugalmasan reagálniuk a kihívásokra. Ehhez kell akár néhány havonta igazítani a létszám- és kompetenciaigényeket, amiben nagy szerepe lesz az atipikus foglalkoztatási formáknak, a vendégmunkának és a kölcsönzött munkaerőnek is. Egy biztos: aki nem tud majd úszni az árral, az bukásra lesz ítélve, legyen bármilyen „nagy hal” is legyen.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-29 18:16:14
Köszönet illeti a fajtaklubok tagjait, a galambtartókat és a tenyésztőket, hogy óvják a csodát, megőrzik a génállományt, a biológiai sokféleséget és továbbadják az utókornak az állatok szeretetét, a galambász hagyományokat – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.
2023-01-29 12:16:15
Európa egyik vezető divatkereső platformjának friss felmérése szerint tavaly bár a magas infláció, a geopolitikai kihívások, az energiaválság és a makrogazdasági eredmények romlása jelentős hatással volt a fogyasztói magatartásra, mégis a forgalom élénkülése volt a jellemző tendencia az ágazatban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS