Ön tudja, hogy mennyit keres a kollégája?

2019. 11. 14., 11:00

A fizetések közzététele a munkáltatók örök dilemmája. Mivel számos megválaszolatlan kérdés kering a bérek körül, megkérdezték a DreamJo.bs-ra látogatókat a témáról.

Önmagában még nem feltétlen bátorít fel a munkahelyváltásra egy rossz fizetés, viszont álláskereséskor a fizetések egyértelműen nagyobb szerepet játszanak – olvasható a DreamJo.bs blogjában.

A DreamJo.bs idei felmérése alapján az álláskeresők 87 százaléka egyértelműen hiányolja a fizetéseket az álláshirdetésekből. Magyarországon nem igazán jellemző a fizetés megjelenítése az állás leírásában, ami a titkos fizetések kultúrájára vezethető vissza.

A felmérésből kiderült, hogy a titkosított bérek ellenére a munkavállalók 40 százaléka tisztában van egy-két kolléga fizetésével, 20 százalék szinte mindenkiét ismeri, és a válaszadók csupán 25 százaléka nyilatkozta, hogy valóban nem ismeri egy kollégája bérét sem.

Arról is nyilatkoztak a válaszadók, hogy mennyire zavarná őket a nyílt fizetések rendszere: 23 százalékuk egyértelműen zavarónak találná, 25 százalék tartózkodik, de 54 százalék nagyon is várja a transzparens bérek bevezetését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS