Ön tudja, hogy mennyit keres a kollégája?

2019. 11. 14., 11:00

A fizetések közzététele a munkáltatók örök dilemmája. Mivel számos megválaszolatlan kérdés kering a bérek körül, megkérdezték a DreamJo.bs-ra látogatókat a témáról.

Önmagában még nem feltétlen bátorít fel a munkahelyváltásra egy rossz fizetés, viszont álláskereséskor a fizetések egyértelműen nagyobb szerepet játszanak – olvasható a DreamJo.bs blogjában.

A DreamJo.bs idei felmérése alapján az álláskeresők 87 százaléka egyértelműen hiányolja a fizetéseket az álláshirdetésekből. Magyarországon nem igazán jellemző a fizetés megjelenítése az állás leírásában, ami a titkos fizetések kultúrájára vezethető vissza.

A felmérésből kiderült, hogy a titkosított bérek ellenére a munkavállalók 40 százaléka tisztában van egy-két kolléga fizetésével, 20 százalék szinte mindenkiét ismeri, és a válaszadók csupán 25 százaléka nyilatkozta, hogy valóban nem ismeri egy kollégája bérét sem.

Arról is nyilatkoztak a válaszadók, hogy mennyire zavarná őket a nyílt fizetések rendszere: 23 százalékuk egyértelműen zavarónak találná, 25 százalék tartózkodik, de 54 százalék nagyon is várja a transzparens bérek bevezetését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS