Ön tudja, hogy mennyit keres a kollégája?

2019. 11. 14., 11:00

A fizetések közzététele a munkáltatók örök dilemmája. Mivel számos megválaszolatlan kérdés kering a bérek körül, megkérdezték a DreamJo.bs-ra látogatókat a témáról.

Önmagában még nem feltétlen bátorít fel a munkahelyváltásra egy rossz fizetés, viszont álláskereséskor a fizetések egyértelműen nagyobb szerepet játszanak – olvasható a DreamJo.bs blogjában.

A DreamJo.bs idei felmérése alapján az álláskeresők 87 százaléka egyértelműen hiányolja a fizetéseket az álláshirdetésekből. Magyarországon nem igazán jellemző a fizetés megjelenítése az állás leírásában, ami a titkos fizetések kultúrájára vezethető vissza.

A felmérésből kiderült, hogy a titkosított bérek ellenére a munkavállalók 40 százaléka tisztában van egy-két kolléga fizetésével, 20 százalék szinte mindenkiét ismeri, és a válaszadók csupán 25 százaléka nyilatkozta, hogy valóban nem ismeri egy kollégája bérét sem.

Arról is nyilatkoztak a válaszadók, hogy mennyire zavarná őket a nyílt fizetések rendszere: 23 százalékuk egyértelműen zavarónak találná, 25 százalék tartózkodik, de 54 százalék nagyon is várja a transzparens bérek bevezetését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS