Munkaerőpiaci elvárások: hogyan tarthatjuk meg a jó munkaerőt?

2022. 11. 09., 14:41

Nemrégiben készült egy átfogó munkaerőpiaci elemzés, amely sok értékes információval szolgálhat azon cégek számára, amelyek toborzást terveznek a közeljövőben, versenyben akarnak maradni a jó szakemberekért, vagy megtartanák a meglévő és jól működő munkaerőt.

HAYS HUNGARY SALARY GUIDE 2022 friss kiadványában összeszedte a legfontosabb trendeket és mutatószámokat a 2022-es évre vonatkozóan. A különböző projektek kapcsán több elemzés is született a bérezési stratégiákról, a különböző juttatásokról és a rugalmas munkavégzésről is, amely segíthet a HR szakembereknek eligazodni a munkaerőpiaci versenyben.

A felmérésben résztvevő vállalatok 93 százaléka magánszférában, míg 5 százalékuk állami szférában tevékenykedik, 2 százalékuk pedig valamilyen alapítványi vagy közhasznú feladatot lát el.

Bérezési stratégiák

Az elmúlt éveket jelentős verseny jellemezte a szakemberekért, ezzel együtt a bérigények is nőttek. Ennek következtében jelentős béremelkedés jellemezte a tavalyi és az idei évet. A cégek 83 százaléka növelte a fizetéseket 2021-ben, illetve 90 százalékuk további emeléseket tervezett az idei évre. A kutatásban résztvevő munkavállalók 74 százalékának növekedett a fizetése 2021-ben.

Az emelések után a megkérdezett munkavállalók fele elégedett a fizetésével. 50 százalék körül van azon munkavállalók száma, akik teljesítmény bónuszt is kaptak 2021-ben.

Juttatások

A fizetések mellett a kiegészítő juttatásoknak is nagy szerepe van a munkaerőpiaci versenyben. A legjobb szakemberek eléréséhez vonzó munkáltatói ajánlatokat kell kínálni, amelyben így a különböző juttatásokról sem feledkezhetünk meg.

A munkavállalók 65 százaléka kap valamilyen juttatást, a megfelelően felkészült szakemberek pedig igyekeznek a lehető legmegfelelőbb csomagot összeállítani.
A cafeteriára, a céges autóra és az otthoni munkavégzésre mutatkozik a legnagyobb igény.

Home office

Nem véletlen, hogy a rugalmas munkavégzés és a home office az egyik leggyakoribb válasz, ha a munkavállalókat kérdezzük a számukra fontos juttatásokról. A pandémia következtében sokkal elterjedtebbé váltak a hibrid munkavégzési modellek és a munkavállalók jelentős hányada ragaszkodik is ehhez a formához. A megkérdezett vállalatok 91 százalékánál van lehetőség rugalmas munkavégzésre, ami leggyakrabban távoli munkavégzést jelent.

Jobinfo.hu, Magyarország egyik legrégebbi és leginnovatívabb állásportálja most azoknak kínál kedvezményes álláshirdetési lehetőséget, akik új munkaerőt keresnek. Számukra a portál 10 százalék kedvezményt biztosít a piac legjobb ár-érték arányú csomagajánlatai listaáraiból 1 álláshirdetés vásárlása esetén, több hirdetés esetén a csomagkedvezményen felül 5 százalék extra kedvezményt biztosít. A Jobinfo.hu csomagjainak árát és részleteit az alábbi linken tekintheti meg:

https://bit.ly/3FZwS7A

A kedvezmény e-mailes rendelés útján vehető igénybe, az allasfeladas@jobinfo.hu címen, a tárgyban „VOSZ kedvezmény” megjelölésével.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS