Még több IT-specialista fog dolgozni távmunkásként

2019. 07. 26., 15:30

A generációváltás, a megjelenő új technológiák és a munkakörnyezetek változása jelentős hatást gyakorol az informatikusok jövőbeli karrierlehetőségeire. Milyen lesz a jövő öt év múlva?

Paul Heltzel, a CIO.com munkatársa szakértőket kérdezett arról, hogy milyen új pozíciók megjelenése várható az informatika területén öt év múlva – olvasható a Computerworldön.

Új biztonsági pozíciók
Az újabb és újabb fenyegetések új biztonsági pozíciók megjelenéséhez vezetnek, állítja Joy Beland, a Continuum kiberbiztonsági üzletfejlesztési igazgatója, aki szerint a védekezésben a technológiák mellett egyre nagyobb szerep jut a biztonságtudatos szervezeti kultúrának.

Beland szerint a kisebb vállalatoknál összevonják majd a CIO és a CISO pozíciót, hiszen az alkalmazott technológiák üzemeltetésekor egyre inkább biztosítani kell az adatok védelmét.

Távmunkások előnyben
Várhatóan egyre nő a távmunkások és a szerződéses alkalmazottak száma.

Az amerikai munkavállalók közel fele már most is távolról dolgozik valamilyen konstrukcióban, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően az elkövetkező öt évben várhatóan további tömegek csatlakoznak hozzájuk – állítja Chris McGugan, az Avaya technikai megoldásokkal foglalkozó alelnöke. Szerinte nőni fog az igény az olyan IT-specialisták iránt, akik a távmunka hatékonyságának növelése érdekében új együttműködési megoldásokat vezetnek be.

Michael Cantor, a Place Technologies informatikai vezetője arra emlékeztet, hogy komoly nehézségeket okoz majd a nyugdíjba vonulók pótlása, hiszen csökken a munkaerő-kínálat, s ez vonzóbbá teszi az alternatív megoldásokat, köztük a távmunkát. Cantor ugyanakkor nem számít a karrierlehetőségek gyökeres átalakulására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 12:23
A KAVOSZ Zrt. közzétette, hogy az új Széchenyi MAX hitelek közül melyeket lehet már igényelni, és melyik bankok forgalmazzák azokat. Ezzel kezdetét veheti a kisvállalkozások rohama a szuperkedvezményes hitelekért.
2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS