Még több IT-specialista fog dolgozni távmunkásként

2019. 07. 26., 15:30

A generációváltás, a megjelenő új technológiák és a munkakörnyezetek változása jelentős hatást gyakorol az informatikusok jövőbeli karrierlehetőségeire. Milyen lesz a jövő öt év múlva?

Paul Heltzel, a CIO.com munkatársa szakértőket kérdezett arról, hogy milyen új pozíciók megjelenése várható az informatika területén öt év múlva – olvasható a Computerworldön.

Új biztonsági pozíciók
Az újabb és újabb fenyegetések új biztonsági pozíciók megjelenéséhez vezetnek, állítja Joy Beland, a Continuum kiberbiztonsági üzletfejlesztési igazgatója, aki szerint a védekezésben a technológiák mellett egyre nagyobb szerep jut a biztonságtudatos szervezeti kultúrának.

Beland szerint a kisebb vállalatoknál összevonják majd a CIO és a CISO pozíciót, hiszen az alkalmazott technológiák üzemeltetésekor egyre inkább biztosítani kell az adatok védelmét.

Távmunkások előnyben
Várhatóan egyre nő a távmunkások és a szerződéses alkalmazottak száma.

Az amerikai munkavállalók közel fele már most is távolról dolgozik valamilyen konstrukcióban, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően az elkövetkező öt évben várhatóan további tömegek csatlakoznak hozzájuk – állítja Chris McGugan, az Avaya technikai megoldásokkal foglalkozó alelnöke. Szerinte nőni fog az igény az olyan IT-specialisták iránt, akik a távmunka hatékonyságának növelése érdekében új együttműködési megoldásokat vezetnek be.

Michael Cantor, a Place Technologies informatikai vezetője arra emlékeztet, hogy komoly nehézségeket okoz majd a nyugdíjba vonulók pótlása, hiszen csökken a munkaerő-kínálat, s ez vonzóbbá teszi az alternatív megoldásokat, köztük a távmunkát. Cantor ugyanakkor nem számít a karrierlehetőségek gyökeres átalakulására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS