Még több IT-specialista fog dolgozni távmunkásként

2019. 07. 26., 15:30

A generációváltás, a megjelenő új technológiák és a munkakörnyezetek változása jelentős hatást gyakorol az informatikusok jövőbeli karrierlehetőségeire. Milyen lesz a jövő öt év múlva?

Paul Heltzel, a CIO.com munkatársa szakértőket kérdezett arról, hogy milyen új pozíciók megjelenése várható az informatika területén öt év múlva – olvasható a Computerworldön.

Új biztonsági pozíciók
Az újabb és újabb fenyegetések új biztonsági pozíciók megjelenéséhez vezetnek, állítja Joy Beland, a Continuum kiberbiztonsági üzletfejlesztési igazgatója, aki szerint a védekezésben a technológiák mellett egyre nagyobb szerep jut a biztonságtudatos szervezeti kultúrának.

Beland szerint a kisebb vállalatoknál összevonják majd a CIO és a CISO pozíciót, hiszen az alkalmazott technológiák üzemeltetésekor egyre inkább biztosítani kell az adatok védelmét.

Távmunkások előnyben
Várhatóan egyre nő a távmunkások és a szerződéses alkalmazottak száma.

Az amerikai munkavállalók közel fele már most is távolról dolgozik valamilyen konstrukcióban, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően az elkövetkező öt évben várhatóan további tömegek csatlakoznak hozzájuk – állítja Chris McGugan, az Avaya technikai megoldásokkal foglalkozó alelnöke. Szerinte nőni fog az igény az olyan IT-specialisták iránt, akik a távmunka hatékonyságának növelése érdekében új együttműködési megoldásokat vezetnek be.

Michael Cantor, a Place Technologies informatikai vezetője arra emlékeztet, hogy komoly nehézségeket okoz majd a nyugdíjba vonulók pótlása, hiszen csökken a munkaerő-kínálat, s ez vonzóbbá teszi az alternatív megoldásokat, köztük a távmunkát. Cantor ugyanakkor nem számít a karrierlehetőségek gyökeres átalakulására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS