Még több IT-specialista fog dolgozni távmunkásként

2019. 07. 26., 15:30

A generációváltás, a megjelenő új technológiák és a munkakörnyezetek változása jelentős hatást gyakorol az informatikusok jövőbeli karrierlehetőségeire. Milyen lesz a jövő öt év múlva?

Paul Heltzel, a CIO.com munkatársa szakértőket kérdezett arról, hogy milyen új pozíciók megjelenése várható az informatika területén öt év múlva – olvasható a Computerworldön.

Új biztonsági pozíciók
Az újabb és újabb fenyegetések új biztonsági pozíciók megjelenéséhez vezetnek, állítja Joy Beland, a Continuum kiberbiztonsági üzletfejlesztési igazgatója, aki szerint a védekezésben a technológiák mellett egyre nagyobb szerep jut a biztonságtudatos szervezeti kultúrának.

Beland szerint a kisebb vállalatoknál összevonják majd a CIO és a CISO pozíciót, hiszen az alkalmazott technológiák üzemeltetésekor egyre inkább biztosítani kell az adatok védelmét.

Távmunkások előnyben
Várhatóan egyre nő a távmunkások és a szerződéses alkalmazottak száma.

Az amerikai munkavállalók közel fele már most is távolról dolgozik valamilyen konstrukcióban, és a technológiai fejlődésnek köszönhetően az elkövetkező öt évben várhatóan további tömegek csatlakoznak hozzájuk – állítja Chris McGugan, az Avaya technikai megoldásokkal foglalkozó alelnöke. Szerinte nőni fog az igény az olyan IT-specialisták iránt, akik a távmunka hatékonyságának növelése érdekében új együttműködési megoldásokat vezetnek be.

Michael Cantor, a Place Technologies informatikai vezetője arra emlékeztet, hogy komoly nehézségeket okoz majd a nyugdíjba vonulók pótlása, hiszen csökken a munkaerő-kínálat, s ez vonzóbbá teszi az alternatív megoldásokat, köztük a távmunkát. Cantor ugyanakkor nem számít a karrierlehetőségek gyökeres átalakulására.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 18:52:00
Minden várakozást felülmúlt 2022-ben a magyar turizmus teljesítménye; az ágazat továbbra is emelkedő pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatóságának elnöke.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS