Már 330 ezer munkavállaló élvezheti a családbarát intézkedéseket

2023. 11. 22., 20:10

A Családbarát Magyarország Központ és a BDO Magyarország ESG Tanácsadó Kft. bemutatta közös kutatásának eredményeit.

A két cég közös felmérésének célja az volt, hogy azon vállalatok és szervezetek családbarát szemléletét és az intézkedések terén elért eredményeit összegezze, amelyek Munkahely kategóriában rendelkeznek a Családbarát Magyarország Központ által alapított Családbarát Hely tanúsító védjeggyel. Azt is felmérték, hogy ezen szervezetek a fenntarthatóság területén milyen kezdeményezéseket és intézkedéseket tettek már.

A kutatás tükrözi, hogy a családbarátságot célzó megoldások segítenek olyan politikát kialakítani a szervezeteken belül, amellyel a munkavállalói jóllét és elégedettség is növelhető. Az is kiderült, hogy a szervezetek fontosnak tartották, hogy emberként és ne csak munkavállalóként tekintsenek az alkalmazottakra.

„A munka és magánélet egyensúlya egyre nagyobb kihívás a munkáltatók és munkavállalók számára. Ezért is tartotta fontosnak a Családbarát Magyarország Központ, hogy 2019-ben létrehozza a Családbarát Hely tanúsító védjegy programot. A tanúsítvány megszerzésére az ország bármely területéről lehet pályázni kis-, közép- és nagyvállalatoknak, szervezeteknek” – mondta dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

„A Családbarát Hely tanúsító védjegy azért válhatott sikeressé, mert sok olyan vezető van, aki számára fontos, hogy megtartsa, vagy segítse visszaintegrálni az általa vezetett szervezethez a különleges élethelyzetben lévő munkavállalókat, például a kisgyermekes szülőket vagy azokat, akik például idős szüleiket ápolják fogalmazott az ügyvezető.

Mára több mint 330 ezer munkavállaló élvezheti a családbarát intézkedéseket a Családbarát Hely védjegyprogramon keresztül, vagyis 330 ezer család van, akinek az élete élhetőbb, harmonikusabb lett, a munkájuk és a magánéletük összehangolása hatékonyabbá vált.

A BDO a kutatási eredményeket elemezve láthatja, hogy a vizsgált szervezetek hogyan vélekednek a fenntarthatóságról és az ESG szempontokról. A kutatásban részt vevő 108 szervezet megosztotta a jó gyakorlatait is.

„A kutatás egyik legkiemelkedőbb eredménye, hogy a megkérdezett cégek négyötöde úgy látja: a Családbarát Munkahely tanúsító védjegy megszerzése tovább inspirálta őket a munkavállalókat támogató programok erősítésében. Ezekkel ugyanis a munkavállalói jóllét és elégedettség is növelhető, amely pedig hozzájárul a munkavállalók megőrzéséhezközölte Veisz Ákos, a BDO Magyarország ESG Tanácsadó Kft. ügyvezetője.

„Az eredményekből látszik, hogy a Védjeggyel rendelkező szervezetek legfőbb célja a munkaerő megtartása és vonzása. Ezen túl a civil szervezetek számára fontos szempont még a példamutatás, míg a gazdasági szervezeknél a tulajdonosi elköteleződés és a kommunikáció is lényeges kérdés még” mondta Veisz Ákos.

Az eredményekből az is látszik, hogy a szervezetek jó része intenzíven kommunikál a munkavállalóival. Mintegy 70 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy sikerül kihasználniuk a munkavállalói programokat, vagyis jól célzottak ezek az intézkedések.

„A válaszadók 85 százaléka úgy véli: a fenntarthatósággal való foglalkozás üzleti előnyt jelent a vállalat számára. A megkérdezett szervezetek harmada készített már fenntarthatósági jelentést, 40 százaléka pedig, bár még nem hozott létre ilyet, de tervezi, hogy ezzel a közeljövőben foglalkozni fog” ismertette Veisz Ákos.

A teljes kutatás INNEN letölthető.

(Fotó: Förster Tamás)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS