Már 330 ezer munkavállaló élvezheti a családbarát intézkedéseket

2023. 11. 22., 20:10

A Családbarát Magyarország Központ és a BDO Magyarország ESG Tanácsadó Kft. bemutatta közös kutatásának eredményeit.

A két cég közös felmérésének célja az volt, hogy azon vállalatok és szervezetek családbarát szemléletét és az intézkedések terén elért eredményeit összegezze, amelyek Munkahely kategóriában rendelkeznek a Családbarát Magyarország Központ által alapított Családbarát Hely tanúsító védjeggyel. Azt is felmérték, hogy ezen szervezetek a fenntarthatóság területén milyen kezdeményezéseket és intézkedéseket tettek már.

A kutatás tükrözi, hogy a családbarátságot célzó megoldások segítenek olyan politikát kialakítani a szervezeteken belül, amellyel a munkavállalói jóllét és elégedettség is növelhető. Az is kiderült, hogy a szervezetek fontosnak tartották, hogy emberként és ne csak munkavállalóként tekintsenek az alkalmazottakra.

„A munka és magánélet egyensúlya egyre nagyobb kihívás a munkáltatók és munkavállalók számára. Ezért is tartotta fontosnak a Családbarát Magyarország Központ, hogy 2019-ben létrehozza a Családbarát Hely tanúsító védjegy programot. A tanúsítvány megszerzésére az ország bármely területéről lehet pályázni kis-, közép- és nagyvállalatoknak, szervezeteknek” – mondta dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

„A Családbarát Hely tanúsító védjegy azért válhatott sikeressé, mert sok olyan vezető van, aki számára fontos, hogy megtartsa, vagy segítse visszaintegrálni az általa vezetett szervezethez a különleges élethelyzetben lévő munkavállalókat, például a kisgyermekes szülőket vagy azokat, akik például idős szüleiket ápolják fogalmazott az ügyvezető.

Mára több mint 330 ezer munkavállaló élvezheti a családbarát intézkedéseket a Családbarát Hely védjegyprogramon keresztül, vagyis 330 ezer család van, akinek az élete élhetőbb, harmonikusabb lett, a munkájuk és a magánéletük összehangolása hatékonyabbá vált.

A BDO a kutatási eredményeket elemezve láthatja, hogy a vizsgált szervezetek hogyan vélekednek a fenntarthatóságról és az ESG szempontokról. A kutatásban részt vevő 108 szervezet megosztotta a jó gyakorlatait is.

„A kutatás egyik legkiemelkedőbb eredménye, hogy a megkérdezett cégek négyötöde úgy látja: a Családbarát Munkahely tanúsító védjegy megszerzése tovább inspirálta őket a munkavállalókat támogató programok erősítésében. Ezekkel ugyanis a munkavállalói jóllét és elégedettség is növelhető, amely pedig hozzájárul a munkavállalók megőrzéséhezközölte Veisz Ákos, a BDO Magyarország ESG Tanácsadó Kft. ügyvezetője.

„Az eredményekből látszik, hogy a Védjeggyel rendelkező szervezetek legfőbb célja a munkaerő megtartása és vonzása. Ezen túl a civil szervezetek számára fontos szempont még a példamutatás, míg a gazdasági szervezeknél a tulajdonosi elköteleződés és a kommunikáció is lényeges kérdés még” mondta Veisz Ákos.

Az eredményekből az is látszik, hogy a szervezetek jó része intenzíven kommunikál a munkavállalóival. Mintegy 70 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy sikerül kihasználniuk a munkavállalói programokat, vagyis jól célzottak ezek az intézkedések.

„A válaszadók 85 százaléka úgy véli: a fenntarthatósággal való foglalkozás üzleti előnyt jelent a vállalat számára. A megkérdezett szervezetek harmada készített már fenntarthatósági jelentést, 40 százaléka pedig, bár még nem hozott létre ilyet, de tervezi, hogy ezzel a közeljövőben foglalkozni fog” ismertette Veisz Ákos.

A teljes kutatás INNEN letölthető.

(Fotó: Förster Tamás)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-27 19:10:00
A Gazdasági Versenyhivatal kiemelt figyelmet fordít a jelentős számú fogyasztó és vállalkozás érdekeit és piaci helyzetét befolyásoló, nagy technológiai vállalkozások és online platformok piaci magatartásainak vizsgálatára.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS