Így szabályozza a távmunkát járvány alatt és után a Microsoft

2020. 10. 18., 15:00

A cég HR-igazgatója körelvélben szabta meg az előírásokat, amelyek a vegyes munkavégzést kontrollálják a Microsoftnál.

A Microsoft központilag szabályozza, hogy az alkalmazottaik milyen arányban dolgozhatnak otthonról – írja a Computerworld.

A cég HR-igazgatója, Kathleen Hogan leveléről először belsős források számoltak be, majd a cég nyilvánossá tette azt a félreértések elkerülése végett. Ebben az olvasható, hogy szeretnék az alkalmazottak számára minél rugalmasabbá tenni a munkakörülményeket.

Több irányelvet hoztak létre, amelyek megszabják, hogy a munkavállalóknak mire van lehetőségük a cégen belül. Ezek kitérnek arra, hogy a munkatársaknak hol kell dolgozniuk, és többek között azt is meghatározzák, hogy munkaóráik legfeljebb felét végezhetik otthonról.

A Microsoft példa lehet más nagyvállalatok számára is, hiszen egyelőre eléggé hektikus, hogy ki milyen szinten képzeli el a járványhelyzet lecsengése után a távmunka lehetőségét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS