Debrecenben erősít a Deloitte

2020. 12. 09., 13:45

Öt éve nyitotta meg debreceni irodáját a Deloitte, amely a távoli (otthoni) munkavégzés bevezetése mellett a helyi ügyféligényeket is figyelembe véve fejleszti, bővíti az iroda tevékenységét. A koronavírus járvány bebizonyította, hogy az könyvvizsgálat és tanácsadás területén is hatékony a távoli munkavégzés, ha ennek technikai és szakmai feltételei adottak.

A Deloitte azzal a hosszú távú tervvel nyitotta meg öt évvel ezelőtt debreceni irodáját, hogy a helyi igényeket és lehetőségeket felismerve, dedikált csapatot biztosítson a városban, amely a budapesti központtal digitális csatornákon keresztül tartja a kapcsolatot. A cél az volt, hogy a „távoli munkavégzés” minél általánosabbá váljon a könyvvizsgálat során.

Ennek technikai és szakmai feltételeit az elmúlt 5 év során dolgozták ki. A távoli munkavégzés fejlesztése a könyvvizsgálat üzletág életében azonban nemcsak technológiai kérdés, hanem a könyvvizsgálói szakmában mindenképpen egy szemléletváltást is jelent.


„Ez a szemléletváltás hosszú ideje alakul mind a piacon, mind a szakmában és ez természetszerű alkalmazkodást, a berögzült normák újragondolását jelentette számunkra. Régóta láttuk, hogy a könyvvizsgálók irodához kötött munkaköre átalakulóban van és pont ezért a debreceni csapat már évek óta bedolgozik a legnagyobb ügyfelek és a legkomplexebb auditok folyamataiba, függetlenül az ügyfél fizikai lokációjától. Mára az operáció szerves része ez és mondhatni mindenkit szolgál”mondta Józan Bálint, a könyvvizsgálati üzletág partnere, a debreceni iroda működéséért felelős partnere.

„Bár a koronavírus krízis által generált digitális átállás később jött, mégis az előrelátó tervezésnek és szemléletváltásnak a létjogosultságát bizonyították be. Amikor a korlátozások és lezárások miatt a gazdasági élet szinte minden területe átállt az online munkavégzésre, Debrecenben már hosszú ideje megvolt a megfelelő feltételrendszer és tapasztalat ahhoz, hogy zökkenőmentes lehessen a munkavégzés a legnehezebb időszakban is. A debreceni csapat sikere ugyanakkor azt is bebizonyította, hogy a regionális fejlesztésekbe érdemes invesztálni. Ez egyrészt az iroda fizikai felújítását jelenti, amely várhatóan még idén befejeződik. Ezzel egy időben pedig nemcsak az iroda személyi állománya bővül majd, hanem a helyi, regionális ügyfelek igényeiknek tükrében akár azoknak a szolgáltatásoknak a köre is, amelyeket a jövőben szintén távoli munkavégzés keretében, vidékről is el lehet végezni” – mondta Márkus Csaba, a Deloitte partnere, aki az elmúlt három évben a debreceni irodáért felelős partner volt, és továbbra is számos megbízáson dolgozik Debrecen városával és debreceni vállalkozásokkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS