Debrecenben erősít a Deloitte

2020. 12. 09., 13:45

Öt éve nyitotta meg debreceni irodáját a Deloitte, amely a távoli (otthoni) munkavégzés bevezetése mellett a helyi ügyféligényeket is figyelembe véve fejleszti, bővíti az iroda tevékenységét. A koronavírus járvány bebizonyította, hogy az könyvvizsgálat és tanácsadás területén is hatékony a távoli munkavégzés, ha ennek technikai és szakmai feltételei adottak.

A Deloitte azzal a hosszú távú tervvel nyitotta meg öt évvel ezelőtt debreceni irodáját, hogy a helyi igényeket és lehetőségeket felismerve, dedikált csapatot biztosítson a városban, amely a budapesti központtal digitális csatornákon keresztül tartja a kapcsolatot. A cél az volt, hogy a „távoli munkavégzés” minél általánosabbá váljon a könyvvizsgálat során.

Ennek technikai és szakmai feltételeit az elmúlt 5 év során dolgozták ki. A távoli munkavégzés fejlesztése a könyvvizsgálat üzletág életében azonban nemcsak technológiai kérdés, hanem a könyvvizsgálói szakmában mindenképpen egy szemléletváltást is jelent.


„Ez a szemléletváltás hosszú ideje alakul mind a piacon, mind a szakmában és ez természetszerű alkalmazkodást, a berögzült normák újragondolását jelentette számunkra. Régóta láttuk, hogy a könyvvizsgálók irodához kötött munkaköre átalakulóban van és pont ezért a debreceni csapat már évek óta bedolgozik a legnagyobb ügyfelek és a legkomplexebb auditok folyamataiba, függetlenül az ügyfél fizikai lokációjától. Mára az operáció szerves része ez és mondhatni mindenkit szolgál”mondta Józan Bálint, a könyvvizsgálati üzletág partnere, a debreceni iroda működéséért felelős partnere.

„Bár a koronavírus krízis által generált digitális átállás később jött, mégis az előrelátó tervezésnek és szemléletváltásnak a létjogosultságát bizonyították be. Amikor a korlátozások és lezárások miatt a gazdasági élet szinte minden területe átállt az online munkavégzésre, Debrecenben már hosszú ideje megvolt a megfelelő feltételrendszer és tapasztalat ahhoz, hogy zökkenőmentes lehessen a munkavégzés a legnehezebb időszakban is. A debreceni csapat sikere ugyanakkor azt is bebizonyította, hogy a regionális fejlesztésekbe érdemes invesztálni. Ez egyrészt az iroda fizikai felújítását jelenti, amely várhatóan még idén befejeződik. Ezzel egy időben pedig nemcsak az iroda személyi állománya bővül majd, hanem a helyi, regionális ügyfelek igényeiknek tükrében akár azoknak a szolgáltatásoknak a köre is, amelyeket a jövőben szintén távoli munkavégzés keretében, vidékről is el lehet végezni” – mondta Márkus Csaba, a Deloitte partnere, aki az elmúlt három évben a debreceni irodáért felelős partner volt, és továbbra is számos megbízáson dolgozik Debrecen városával és debreceni vállalkozásokkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 14:20:31
Példaértékű gazdasági ökoszisztémát jelent Zalaegerszegen a felsőoktatás, az ipar, a vállalkozók és az önkormányzat együttműködése, amelynek révén a város régiós jelentőségre tehet szert a járműipari kutatás-fejlesztés terén – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által Zala vármegyében a közelmúltban megrendezett elnökségi ülésén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS