Debrecenben erősít a Deloitte

2020. 12. 09., 13:45

Öt éve nyitotta meg debreceni irodáját a Deloitte, amely a távoli (otthoni) munkavégzés bevezetése mellett a helyi ügyféligényeket is figyelembe véve fejleszti, bővíti az iroda tevékenységét. A koronavírus járvány bebizonyította, hogy az könyvvizsgálat és tanácsadás területén is hatékony a távoli munkavégzés, ha ennek technikai és szakmai feltételei adottak.

A Deloitte azzal a hosszú távú tervvel nyitotta meg öt évvel ezelőtt debreceni irodáját, hogy a helyi igényeket és lehetőségeket felismerve, dedikált csapatot biztosítson a városban, amely a budapesti központtal digitális csatornákon keresztül tartja a kapcsolatot. A cél az volt, hogy a „távoli munkavégzés” minél általánosabbá váljon a könyvvizsgálat során.

Ennek technikai és szakmai feltételeit az elmúlt 5 év során dolgozták ki. A távoli munkavégzés fejlesztése a könyvvizsgálat üzletág életében azonban nemcsak technológiai kérdés, hanem a könyvvizsgálói szakmában mindenképpen egy szemléletváltást is jelent.


„Ez a szemléletváltás hosszú ideje alakul mind a piacon, mind a szakmában és ez természetszerű alkalmazkodást, a berögzült normák újragondolását jelentette számunkra. Régóta láttuk, hogy a könyvvizsgálók irodához kötött munkaköre átalakulóban van és pont ezért a debreceni csapat már évek óta bedolgozik a legnagyobb ügyfelek és a legkomplexebb auditok folyamataiba, függetlenül az ügyfél fizikai lokációjától. Mára az operáció szerves része ez és mondhatni mindenkit szolgál”mondta Józan Bálint, a könyvvizsgálati üzletág partnere, a debreceni iroda működéséért felelős partnere.

„Bár a koronavírus krízis által generált digitális átállás később jött, mégis az előrelátó tervezésnek és szemléletváltásnak a létjogosultságát bizonyították be. Amikor a korlátozások és lezárások miatt a gazdasági élet szinte minden területe átállt az online munkavégzésre, Debrecenben már hosszú ideje megvolt a megfelelő feltételrendszer és tapasztalat ahhoz, hogy zökkenőmentes lehessen a munkavégzés a legnehezebb időszakban is. A debreceni csapat sikere ugyanakkor azt is bebizonyította, hogy a regionális fejlesztésekbe érdemes invesztálni. Ez egyrészt az iroda fizikai felújítását jelenti, amely várhatóan még idén befejeződik. Ezzel egy időben pedig nemcsak az iroda személyi állománya bővül majd, hanem a helyi, regionális ügyfelek igényeiknek tükrében akár azoknak a szolgáltatásoknak a köre is, amelyeket a jövőben szintén távoli munkavégzés keretében, vidékről is el lehet végezni” – mondta Márkus Csaba, a Deloitte partnere, aki az elmúlt három évben a debreceni irodáért felelős partner volt, és továbbra is számos megbízáson dolgozik Debrecen városával és debreceni vállalkozásokkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS