Debrecenben erősít a Deloitte

2020. 12. 09., 13:45

Öt éve nyitotta meg debreceni irodáját a Deloitte, amely a távoli (otthoni) munkavégzés bevezetése mellett a helyi ügyféligényeket is figyelembe véve fejleszti, bővíti az iroda tevékenységét. A koronavírus járvány bebizonyította, hogy az könyvvizsgálat és tanácsadás területén is hatékony a távoli munkavégzés, ha ennek technikai és szakmai feltételei adottak.

A Deloitte azzal a hosszú távú tervvel nyitotta meg öt évvel ezelőtt debreceni irodáját, hogy a helyi igényeket és lehetőségeket felismerve, dedikált csapatot biztosítson a városban, amely a budapesti központtal digitális csatornákon keresztül tartja a kapcsolatot. A cél az volt, hogy a „távoli munkavégzés” minél általánosabbá váljon a könyvvizsgálat során.

Ennek technikai és szakmai feltételeit az elmúlt 5 év során dolgozták ki. A távoli munkavégzés fejlesztése a könyvvizsgálat üzletág életében azonban nemcsak technológiai kérdés, hanem a könyvvizsgálói szakmában mindenképpen egy szemléletváltást is jelent.


„Ez a szemléletváltás hosszú ideje alakul mind a piacon, mind a szakmában és ez természetszerű alkalmazkodást, a berögzült normák újragondolását jelentette számunkra. Régóta láttuk, hogy a könyvvizsgálók irodához kötött munkaköre átalakulóban van és pont ezért a debreceni csapat már évek óta bedolgozik a legnagyobb ügyfelek és a legkomplexebb auditok folyamataiba, függetlenül az ügyfél fizikai lokációjától. Mára az operáció szerves része ez és mondhatni mindenkit szolgál”mondta Józan Bálint, a könyvvizsgálati üzletág partnere, a debreceni iroda működéséért felelős partnere.

„Bár a koronavírus krízis által generált digitális átállás később jött, mégis az előrelátó tervezésnek és szemléletváltásnak a létjogosultságát bizonyították be. Amikor a korlátozások és lezárások miatt a gazdasági élet szinte minden területe átállt az online munkavégzésre, Debrecenben már hosszú ideje megvolt a megfelelő feltételrendszer és tapasztalat ahhoz, hogy zökkenőmentes lehessen a munkavégzés a legnehezebb időszakban is. A debreceni csapat sikere ugyanakkor azt is bebizonyította, hogy a regionális fejlesztésekbe érdemes invesztálni. Ez egyrészt az iroda fizikai felújítását jelenti, amely várhatóan még idén befejeződik. Ezzel egy időben pedig nemcsak az iroda személyi állománya bővül majd, hanem a helyi, regionális ügyfelek igényeiknek tükrében akár azoknak a szolgáltatásoknak a köre is, amelyeket a jövőben szintén távoli munkavégzés keretében, vidékről is el lehet végezni” – mondta Márkus Csaba, a Deloitte partnere, aki az elmúlt három évben a debreceni irodáért felelős partner volt, és továbbra is számos megbízáson dolgozik Debrecen városával és debreceni vállalkozásokkal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 17:49:00
A munkaviszony megszüntetése többféleképpen történhet, például felmondással, azonnali hatályú felmondással vagy közös megegyezéssel is. A közös megegyezés lényege, hogy az a felek közös akarata kell, hogy legyen. Mit lehet tenni, ha az egyik fél később mégsem érzi helyénvalónak? Utólag megtámadható a közös megegyezés? A kérdésekre dr. Kocsis Ildikó ügyvéd válaszol.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS