Bérkiegészítést kapnak a Nestlé Hungária termelésben és ellátási láncban dolgozó munkatársai

2020. 04. 08., 13:00

Egyedülálló béreket érintő juttatásokat vezetett be a Nestlé Hungária a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben: a termelésben és az ellátási láncban dolgozó munkatársainak nyújtott, átlagosan 10 százalékos bérkiegészítés mellett többek között bérgaranciát, vállalati kölcsön moratóriumot, ingyenes étkezési lehetőséget, a táppénz és betegszabadság idejére extra bérkiegészítést biztosít a cég a következő három hónapban.

A Nestlé Hungáriának a magyar élelmiszeripar egyik legnagyobb szereplőjeként kiemelt, stratégiai feladata a lakosság élelmiszerrel és állateledellel való folyamatos ellátása. Ugyanakkor felelős vállalatként mindent megtesz munkavállalói egészségének és anyagi biztonságának megőrzéséért. Ennek érdekében az elmúlt hetekben meghozott szigorú higiéniai szabályok mellett április 1-től visszamenőleges hatályú rendkívüli bér- és juttatási csomagot vezetett be a cég a munkatársai számára.

A csomag részeként minden magyarországi termelőegységben és raktárban dolgozó Nestlé- és bérelt munkavállaló az alapbérén, műszakpótlékon és egyéb kiegészítéseken felül minden, a gyárban eltöltött nap után 8 órás műszak esetén bruttó 1800 forint, 12 órás műszak esetén bruttó 2400 forint bérpótlékot kap. A termelőegységek gyártósorainál dolgozó operátorok esetében ez akár 20 százalékos bérnövekedést is jelenthet. A kereskedelmi partnereket teljes munkaidőben látogató értékesítők pedig 10 százalék alapbérkiegészítést kapnak.

A Nestlé Hungáriánál azok a munkavállalók sem maradnak fizetés nélkül, akik feladataikat a koronavírus okozta körülmények miatt nem tudják ellátni, és más munkát sem tudnak végezni – az alapbérüket ők is biztosan megkapják június 30-ig. Azon kisgyerekes dolgozóknak pedig, akik az óvodai, iskolai bezárások miatt nehezen tudják ellátni teljes munkaidőben a feladatukat, a vállalat lehetőséget biztosít részmunkaidős foglalkoztatásra.

A rendkívüli intézkedések keretében a vállalati kölcsönökre a cégvezetés tőke és kamat törlesztési moratóriumot hirdetett december 31-ig.

Mindezek mellett a termelésben dolgozók munkába járási támogatást és napi egyszeri ingyenes étkezést is kapnak. Amennyiben valamelyik dolgozó a szigorú higiéniai előírások betartása ellenére is megfertőződik a koronavírussal, a Nestlé megtéríti a betegség ideje alatti táppénz és alapbér közötti különbséget, valamint fedezi a TB által nem támogatott teljes gyógyszerköltségeket.

„Nagyon hálás vagyok munkatársaimnak, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben is a frontvonalban dolgoznak azért, hogy folyamatosan élelmiszerekkel lássuk el a lakosságot. A Nestlénél mindent megteszünk azért, hogy az aktívan dolgozó, valamint a feladataikat a jelenlegi körülmények miatt ellátni nem tudó munkatársainkról is gondoskodjunk” – mondta Noszek Péter, a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: „egészségük megőrzése mellett számunkra dolgozóink anyagi biztonsága a legfontosabb, ezért tartottuk szükségesnek, hogy mielőbb gondoskodjunk további többletjuttatások bevezetéséről.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 06. 28., 09:27
A KSH–ingatlan.com-lakbérindex legissebb adatai szerint 2022 májusában az előző hónaphoz képest országosan 2,6, Budapesten 2,5 százalékkal nőttek a lakbérek; a kínálati díjak országosan és Budapesten egyaránt 21 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakának szintjét.
2022. 06. 29., 11:27
Előrehozott keresletet generált az mkkv-szektor finanszírozásában a rendkívül kedvező feltételekkel kínált Széchenyi GO konstrukciók kivezetése. Az első félévben tapasztalt roham miatt átmenetileg csökkenhet a kereslet a hitelek iránt. Az Erste Bank várakozása szerint azonban a júliusban induló Széchényi MAX program kedvező alternatívát nyújt a vállalkozások számára, így a negyedik negyedévtől már visszarendeződésre lehet számítani.
2022-06-29 17:40:43
Az idei fő újdonság, hogy külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is egyre erősebb a balatoni kínálat.
2022-06-29 16:27:00
A tartós kánikula okozta szárazság és az ebből adódó, fokozott tűzkockázat miatt 2022. június 30-tól Pest és Veszprém megyében is életbe lép a fokozottan tűzveszélyes időszak. A tűzgyújtási tilalom érvényben marad Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az idei fő újdonság, hogy külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is egyre erősebb a balatoni kínálat.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS