Hét kategóriában hirdettek győztest a legszebb birtok versenyben

Hét kategóriában hirdettek győztest a legszebb birtok versenyben
2023. 08. 13., 17:30

A Magyarország Legszebb Birtoka verseny résztvevői a saját példájukon keresztül mutatják meg, hogy az agrárium tele van lehetőségekkel, perspektívákkal, eredményekkel és sikerekkel – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a megmérettetés elismeréseinek átadásán szombaton, Etyeken.

Az Agrotrend csoport által életre hívott megmérettetésen hét kategóriában hirdettek győzteseket. Magyarország Legszebb Állattenyésztő Birtoka, Legszebb Borbirtoka, Legszebb Családi Gazdasága, Legszebb Fiatal Gazda Birtoka, Legszebb Gyümölcstermesztő és Kertészeti Birtoka, Legszebb Precíziós Gazdasága, illetve Legszebb Szántóföldi Növénytermesztő Birtoka is elismerésben részesült. Mindezek mellett különdíjat kapott a Legszebb Külhoni Magyar Birtok, amelyre ezúttal Felvidéken pályáztak.

A tárcavezető kiemelte, a Magyarország Legszebb Birtoka cím kitüntetettjei révén kézzelfogható közelségbe kerül, hogy a vidék és a mezőgazdaság nem a múlt, hanem a jövő. A magyar kormány stratégiai ágazatként tekint az agráriumra, hiszen a mezőgazdaság jövőnk egyik legfontosabb fundamentuma. A magyar vidék, a gazdák, a gazdálkodók, a termelők, a birtoktulajdonosok jelentik az ország gazdasági tartalékát, biztosítják az élelmiszerellátást, miközben egzisztenciát teremtenek és munkát adnak a magyar családoknak is.

Az idei fődíjas: Kendereskert - Hajdúnánás

A rendezvény főtámogatója a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége volt.

(Fotó: Vermes Tibor)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS