A Szápári Ökofarm lett Magyarország legszebb birtoka 2022-ben

A Szápári Ökofarm lett Magyarország legszebb birtoka 2022-ben
2022. 09. 05., 10:18

A Szápári Ökofarm lett idén a fődíjas a Magyarország Legszebb Birtoka versenyben. A díjátadó gálának a Hortobágyi Nonprofit Kft. Mátai Ménes birtokán lévő lovarda adott otthont.

A gazdászélet szépségeinek megismertetését és a mezőgazdaság szereplőinek kiemelését tartja fókuszban az Agrotrend Csoport. Ezt a célt szolgálta az immáron hatodik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka -díj.

13 szempontos rendszer alapján értékelték a birtokokat. Idén a családi gazdaságok jellemezték a mezőnyt. Sikerült bevállalni egy régebbi ötletet is, hogy a határon túli birtokokat is díjazzák. Idén a Vajdaságra került sor – mondta nyitóbeszédében Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport ügyvezetője, a Magyarország Legszebb Birtoka-díj főszervezője, a VOSZ Mezőgazdasági Tagozatának elnöke.

Az agrártárca vezetője, Nagy István szerint tisztelet jár azoknak, akik a mindennapi kenyeret akkor is az asztalra teszik, ha járvány, háború vagy aszály van. A miniszter kiemelte, hogy személyes vállalása a magyar gazdatársadalom társadalmi megbecsültségének emelése.

Az idei díjazottak:

• Magyarország Legszebb Állattenyésztő Birtoka: a Breier Farm,
• Magyarország Legszebb Borbirtoka: az Etyeki Kúria,
• Magyarország Legszebb Családi Gazdasága: a Szápári Ökofarm,
• Magyarország Legszebb Fiatal Gazda Birtoka: a Totya Farm Kft.,
• Magyarország Legszebb Gyümölcstermesztő Birtoka: a Márkli Kert ,
• Magyarország Legszebb Precíziós Gazdálkodó Birtoka: a Szakmári Gabona Kft.,
• Magyarország Legszebb Kertészete: a Simon Kertészet,
• Magyarország Legszebb Szántóföldi Növénytermesztő Birtoka: a Kányai Mezőgazdasági Zrt.,

• Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíjasa: a Holló Company (Vajdaság, Doroszló),
• Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíj 2. helyezettje: a Balassa Farm (Csantavér),
• Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíj 3. helyezettje: a Bíró Agrár (Vajdaság, Ürményháza),
• Határon Túli Legszebb Birtok: a Bíró Agrár (Vajdaság, Ürményháza),
• Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíjasa: a Szápári Ökofarm,
• Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíj 2. helyezettje: a Márkli Kert,
• Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíj 3. helyezettje: a Simon Kertészet,
• Erste Bank különdíjasa a Kányai Mezőgazdasági Zrt.,
• Magyarország Legszebb Birtoka 2022-ben: a Szápári Ökofarm.

(Agrotrend.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS