A Szápári Ökofarm lett Magyarország legszebb birtoka 2022-ben

A Szápári Ökofarm lett Magyarország legszebb birtoka 2022-ben
2022. 09. 05., 10:18

A Szápári Ökofarm lett idén a fődíjas a Magyarország Legszebb Birtoka versenyben. A díjátadó gálának a Hortobágyi Nonprofit Kft. Mátai Ménes birtokán lévő lovarda adott otthont.

A gazdászélet szépségeinek megismertetését és a mezőgazdaság szereplőinek kiemelését tartja fókuszban az Agrotrend Csoport. Ezt a célt szolgálta az immáron hatodik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka -díj.

13 szempontos rendszer alapján értékelték a birtokokat. Idén a családi gazdaságok jellemezték a mezőnyt. Sikerült bevállalni egy régebbi ötletet is, hogy a határon túli birtokokat is díjazzák. Idén a Vajdaságra került sor – mondta nyitóbeszédében Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport ügyvezetője, a Magyarország Legszebb Birtoka-díj főszervezője, a VOSZ Mezőgazdasági Tagozatának elnöke.

Az agrártárca vezetője, Nagy István szerint tisztelet jár azoknak, akik a mindennapi kenyeret akkor is az asztalra teszik, ha járvány, háború vagy aszály van. A miniszter kiemelte, hogy személyes vállalása a magyar gazdatársadalom társadalmi megbecsültségének emelése.

Az idei díjazottak:

• Magyarország Legszebb Állattenyésztő Birtoka: a Breier Farm,
• Magyarország Legszebb Borbirtoka: az Etyeki Kúria,
• Magyarország Legszebb Családi Gazdasága: a Szápári Ökofarm,
• Magyarország Legszebb Fiatal Gazda Birtoka: a Totya Farm Kft.,
• Magyarország Legszebb Gyümölcstermesztő Birtoka: a Márkli Kert ,
• Magyarország Legszebb Precíziós Gazdálkodó Birtoka: a Szakmári Gabona Kft.,
• Magyarország Legszebb Kertészete: a Simon Kertészet,
• Magyarország Legszebb Szántóföldi Növénytermesztő Birtoka: a Kányai Mezőgazdasági Zrt.,

• Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíjasa: a Holló Company (Vajdaság, Doroszló),
• Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíj 2. helyezettje: a Balassa Farm (Csantavér),
• Határon Túli Legszebb Birtok közönségdíj 3. helyezettje: a Bíró Agrár (Vajdaság, Ürményháza),
• Határon Túli Legszebb Birtok: a Bíró Agrár (Vajdaság, Ürményháza),
• Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíjasa: a Szápári Ökofarm,
• Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíj 2. helyezettje: a Márkli Kert,
• Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíj 3. helyezettje: a Simon Kertészet,
• Erste Bank különdíjasa a Kányai Mezőgazdasági Zrt.,
• Magyarország Legszebb Birtoka 2022-ben: a Szápári Ökofarm.

(Agrotrend.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022-09-26 19:21:00
Ősztől egy új MNB mobilalkalmazással a lakossági és vállalati ügyfelek okostelefonjukkal az eddiginél is egyszerűbben, például QR-kóddal, biometrikus azonosítással ellenőrizhetik értékpapír-számlájuk egyenlegét. Az alkalmazással összevethetők az értékpapírszámla-vezető szervezetek által az ügyfélnek, illetve az MNB-nek küldött egyedi értékpapírszámla adatok. Így biztonságosan, anonim módon szűrhetők ki az esetleges eltérések.
2022-09-26 16:21:00
„Az Ausztriából, Belgiumból, Horvátországból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Spanyolországból és Svédországból érkező nyertesek mindegyike aktívan hozzájárul az európai ökológiai ágazat és értéklánc növekedéséhez, innovációjához, valamint ahhoz, hogy az ágazatnak köszönhetően a mezőgazdaság mérsékelt hatást gyakoroljon az éghajlatra és a környezetre.”
2022-09-26 14:21:00
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat és leghatékonyabb ötleteket, amelyeket bevethetünk a kéretlen hirdetések elleni védekezésben. A kéretlen üzenetek számát e-mail-címünk tudatos megosztásával, a gyanús üzenetek törlésével, valamint a spam- és ártalmastartalom-szűrő programok igénybevételével csökkenthetjük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS