Ön átengedné 10 dolláros kuponért az adatait az Amazonnak?

2019. 07. 23., 14:30

Akciót indított az Amazon, hogy hozzájusson a vásárlók böngészési adataihoz. Cserébe 10 dolláros kupont kínál a cég.

A cég azt szeretné, ha minél többen telepítenék a böngészőjükbe az Amazon Assistant bővítményt, amivel követhetik őket a neten – olvasható a Kreatív Online-on.

Így az Amazon olyan adatok birtokába juthat, hogy a felhasználók, milyen oldalakat nézegetnek és miket csinálnak a szájtokon. Cserébe egy 10 dolláros kupont ajánlanak fel azoknak, akik telepítik bővítményt.

Jeremy Tillman, a Ghostery, elnöke szerint ezzel az Amazon olyan betekintést nyerhet a vásárlók szokásaiba, amilyenre korábban nem volt példa. Tillman szerint az Assistant segítségével az Amazon azt is figyelmemmel tudja követni, hogy ha egy vevő nem vásárolt a boltjában, akkor milyen más webshopban keresgélt.

Az Amazon szóvivője viszont azt nyilatkozta: szó sincs arról, hogy a cég a bővítményen keresztül belelátna abba, mit csinálnak a netezők a közösségi oldalakon.

„A fogyasztóink bizalma nagyon fontos számunkra. Az Amazon nem gyűjti be az összes adatot a felhasználók böngészési előzményeiből és nem kapcsoljuk össze ezeket az információkat a vásárók Amazon-fiókjával, kivéve akkor, mikor használják az Amazon Assistantet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-04 10:17:00
A jogviták végleges eldöntése a bíróság feladata. Azonban a vitában álló feleknek nem feltétlenül kell a bíróság ítéletére bízniuk magukat. Lehetőségük van arra, hogy a perben bíróság előtt megegyezzenek. A perbeli egyezségkötés legfontosabb szabályait dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS