Ön átengedné 10 dolláros kuponért az adatait az Amazonnak?

2019. 07. 23., 14:30

Akciót indított az Amazon, hogy hozzájusson a vásárlók böngészési adataihoz. Cserébe 10 dolláros kupont kínál a cég.

A cég azt szeretné, ha minél többen telepítenék a böngészőjükbe az Amazon Assistant bővítményt, amivel követhetik őket a neten – olvasható a Kreatív Online-on.

Így az Amazon olyan adatok birtokába juthat, hogy a felhasználók, milyen oldalakat nézegetnek és miket csinálnak a szájtokon. Cserébe egy 10 dolláros kupont ajánlanak fel azoknak, akik telepítik bővítményt.

Jeremy Tillman, a Ghostery, elnöke szerint ezzel az Amazon olyan betekintést nyerhet a vásárlók szokásaiba, amilyenre korábban nem volt példa. Tillman szerint az Assistant segítségével az Amazon azt is figyelmemmel tudja követni, hogy ha egy vevő nem vásárolt a boltjában, akkor milyen más webshopban keresgélt.

Az Amazon szóvivője viszont azt nyilatkozta: szó sincs arról, hogy a cég a bővítményen keresztül belelátna abba, mit csinálnak a netezők a közösségi oldalakon.

„A fogyasztóink bizalma nagyon fontos számunkra. Az Amazon nem gyűjti be az összes adatot a felhasználók böngészési előzményeiből és nem kapcsoljuk össze ezeket az információkat a vásárók Amazon-fiókjával, kivéve akkor, mikor használják az Amazon Assistantet.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS