A Magyar Franchise Szövetség 2020. szeptember 10-én megtartott elnökségi ülésén Máté Ferencet, a Duna House Group vezérigazgató- helyettesét választották meg a szövetség új elnökségi tagjává.
A Duna House Kelet-Közép Európa legnagyobb ingatlanközvetítő cégcsoportjaként eddig is aktív fejlődést mutatott franchise modelljével, aminek köszönhetően 2019-ben elnyerte a legdinamikusabban fejlődő franchise hálózat díját a Szövetségtől.
„A Magyar Franchise Szövetség új elnökségi tagjaként azért fogok dolgozni, hogy bármelyik szövetségi tag számára elérhető legyen az a tudás, aminek segítségével tőzsdére léptünk, és hogy milyen lépéseket kellett megtegyünk ahhoz, hogy a Duna House Group mára Kelet-Közép Európa első számú ingatlanközvetítő hálózata legyen” – nyilatkozta megválasztás kapcsán Máté Ferenc, a Duna House vezérigazgató- helyettese.
Máté Ferenc a közgazdasági tanulmányait (MSc.) a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen végezte. 2005-ben pedig megszerezte a nemzetközi könyvvizsgálói végzettséget (ACCA, 2011-től FCCA), 2009-től pedig magyar okleveles könyvvizsgáló.
2001–2003-ig a PricewaterhouseCoopersnél senior associate pozícióban dolgozott. 2003-tól a marketinggel, kereskedelemmel és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Promix cégcsoport gazdasági igazgatója, majd operatív igazgatója lett. 2008-ban saját tanácsadó céget alapított, amely számviteli folyamatok ellenőrzésével, üzleti tervezéssel és befektetési tanácsadással foglalkozott, ahol egyik legfontosabb partnere a Duna House cégcsoport volt.
2009-ben csatlakozott a Duna House vállalatához, a cégcsoport pénzügyi igazgatójaként és több leányvállalat ügyvezetőjeként. 2015-től a Duna House Group igazgatósági tagja, 2016 június óta pedig vezérigazgató helyettesi pozíciót tölt be, amelynek keretében a cégcsoport magyarországi tevékenységeinek üzleti vezetését végzi. Pénzügyi igazgatóként Máté Ferenc irányításával lépett tőzsdére a Cégcsoport 2016-ban.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.