Vadász és sportlövő lőfegyverek behozatal: változások 2024. január 1-től

2023. 12. 30., 13:10

A vadászok és sportlövők lőfegyvereinek behozatalához szükséges igazolásokhoz 2024. január 1-jétől az igazgatási szolgáltatási díjat készpénzben vagy banki átutalással kell megfizetni, és az utalásról szóló igazolást be kell mutatni; az illetékbélyeg megszűnik – hívja fel a figyelmet a NAV.

2024. január 1-jétől az Európai Unión kívüli országokból Magyarországra belépő vadászok és sportlövők lőfegyvereinek behozatalához szükséges igazolásokhoz kapcsolódó 3000 forint igazgatási szolgáltatási díjat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) határkirendeltségei már nem illetékbélyeg formájában szedik be, azt elsődlegesen készpénzben, forintban kell megfizetni. Illetékbélyeget csak 2023. december 31-ig fogad el a NAV.

Az igazgatási szolgáltatási díj banki átutalással is megfizethető a 10032000-00289933-00000000 számú, NAV Pénzügy I. számú előirányzat-felhasználási keretszámlájára. Utaláskor a közlemény rovatba a „lőfegyver behozatal ig. szolg. díj” szöveget kell szerepeltetni.

Nemzetközi utaláshoz szükséges adatok:

  • Kedvezményezett: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
  • SWIFT/BIC kód: HUSTHUHB
  • IBAN szám: HU48-10032000-00289933-00000000
  • Közlemény: lofegyver behozatal ig. szolg. díj

További információval a mellékletben szereplő NAV határkirendeltségek szolgálnak. 

Felhívjuk figyelmét, hogy a NAV 2024-es, többek között angol nyelven is elérhető utastájékoztatója tartalmazni fogja a polgári felhasználású lőfegyverek behozatalára vonatkozó alapvető szabályokat. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS