Perfinanszírozási alapot indít ügyfelei számára a DLA Piper

2020. 08. 14., 13:00

Megállapodást kötött a DLA Piper és a londoni értéktőzsdén jegyzett perfinanszírozó vállalat, a Litigation Capital Management (LCM), amelynek keretében a szervezetek által újonnan létrehozott Aldersgate Funding alap mintegy 150 millió font keretösszegben biztosít finanszírozást a nagyszabású peres eljárások és a választott bírósági jogviták költségeinek finanszírozásához. A DLA Piper és az LCM perfinanszírozási alapja a finanszírozást pénzügyileg kockázatmentes módon biztosítja az iroda ügyfelei részére.

Az Aldersgate Funding alap valamennyi nemzetközi joghatóságban elérhető lesz azzal a céllal, hogy a lehető legjobb finanszírozási feltételeket, gyors döntéshozatalt és fokozott átvilágítást biztosítson a DLA Piper ügyfelei számára. Ezek a feltételek együttesen lehetővé teszik a jogi intézkedések gyors végrehajtását anélkül, hogy az iroda ügyfelei esetlegesen anyagi veszteséget szenvednének el.

A DLA Piper, amennyiben szükséges, képes kockázatmentes finanszírozást, egyúttal költségfedezetet és biztosítékot nyújtani az iroda partnerei számára, a benyújtott peres költségek akár 100 százalékáig.

A finanszírozás, amely a Law& kiterjedt jogi szolgáltatáscsomag része, és amely kizárólag a DLA Piper ügyfelei részére érhető el, a kifejezetten tőkeigényes ügyek során felmerülő igények érvényesítésére is felhasználható.

„Együttműködésünk révén ügyfeleink ezentúl gyorsan, könnyedén, és eddig elképzelhetetlennek tűnő mértékben finanszírozhatják a nagyobb volumenű peres ügyeiket. A DLA Piper és az LCM új alapja jelentősen megváltoztatja a peres ügyek finanszírozásának hagyományos megközelítését” – nyilatkozta Simon Levine, a DLA Piper globális társ-vezérigazgatója.

Radics Viktor, a DLA Piper budapesti irodájának Local Partnere és jogvitarendezési csoportvezetője hozzátette: „A DLA Piperrel szoros együttműködésben az Aldersgate Funding Magyarországon elsőként képes olyan innovatív finanszírozási eszközt biztosítani ügyfelei javára, amelynek segítségével átvállalhatóvá válnak a perköltségből fakadó kockázatok. Bízunk abban, hogy legújabb szolgáltatásunk jelentősen hozzájárul a jövőbeli peres eljárások sikeréhez.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS