Perfinanszírozási alapot indít ügyfelei számára a DLA Piper

2020. 08. 14., 13:00

Megállapodást kötött a DLA Piper és a londoni értéktőzsdén jegyzett perfinanszírozó vállalat, a Litigation Capital Management (LCM), amelynek keretében a szervezetek által újonnan létrehozott Aldersgate Funding alap mintegy 150 millió font keretösszegben biztosít finanszírozást a nagyszabású peres eljárások és a választott bírósági jogviták költségeinek finanszírozásához. A DLA Piper és az LCM perfinanszírozási alapja a finanszírozást pénzügyileg kockázatmentes módon biztosítja az iroda ügyfelei részére.

Az Aldersgate Funding alap valamennyi nemzetközi joghatóságban elérhető lesz azzal a céllal, hogy a lehető legjobb finanszírozási feltételeket, gyors döntéshozatalt és fokozott átvilágítást biztosítson a DLA Piper ügyfelei számára. Ezek a feltételek együttesen lehetővé teszik a jogi intézkedések gyors végrehajtását anélkül, hogy az iroda ügyfelei esetlegesen anyagi veszteséget szenvednének el.

A DLA Piper, amennyiben szükséges, képes kockázatmentes finanszírozást, egyúttal költségfedezetet és biztosítékot nyújtani az iroda partnerei számára, a benyújtott peres költségek akár 100 százalékáig.

A finanszírozás, amely a Law& kiterjedt jogi szolgáltatáscsomag része, és amely kizárólag a DLA Piper ügyfelei részére érhető el, a kifejezetten tőkeigényes ügyek során felmerülő igények érvényesítésére is felhasználható.

„Együttműködésünk révén ügyfeleink ezentúl gyorsan, könnyedén, és eddig elképzelhetetlennek tűnő mértékben finanszírozhatják a nagyobb volumenű peres ügyeiket. A DLA Piper és az LCM új alapja jelentősen megváltoztatja a peres ügyek finanszírozásának hagyományos megközelítését” – nyilatkozta Simon Levine, a DLA Piper globális társ-vezérigazgatója.

Radics Viktor, a DLA Piper budapesti irodájának Local Partnere és jogvitarendezési csoportvezetője hozzátette: „A DLA Piperrel szoros együttműködésben az Aldersgate Funding Magyarországon elsőként képes olyan innovatív finanszírozási eszközt biztosítani ügyfelei javára, amelynek segítségével átvállalhatóvá válnak a perköltségből fakadó kockázatok. Bízunk abban, hogy legújabb szolgáltatásunk jelentősen hozzájárul a jövőbeli peres eljárások sikeréhez.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS