Perfinanszírozási alapot indít ügyfelei számára a DLA Piper

2020. 08. 14., 13:00

Megállapodást kötött a DLA Piper és a londoni értéktőzsdén jegyzett perfinanszírozó vállalat, a Litigation Capital Management (LCM), amelynek keretében a szervezetek által újonnan létrehozott Aldersgate Funding alap mintegy 150 millió font keretösszegben biztosít finanszírozást a nagyszabású peres eljárások és a választott bírósági jogviták költségeinek finanszírozásához. A DLA Piper és az LCM perfinanszírozási alapja a finanszírozást pénzügyileg kockázatmentes módon biztosítja az iroda ügyfelei részére.

Az Aldersgate Funding alap valamennyi nemzetközi joghatóságban elérhető lesz azzal a céllal, hogy a lehető legjobb finanszírozási feltételeket, gyors döntéshozatalt és fokozott átvilágítást biztosítson a DLA Piper ügyfelei számára. Ezek a feltételek együttesen lehetővé teszik a jogi intézkedések gyors végrehajtását anélkül, hogy az iroda ügyfelei esetlegesen anyagi veszteséget szenvednének el.

A DLA Piper, amennyiben szükséges, képes kockázatmentes finanszírozást, egyúttal költségfedezetet és biztosítékot nyújtani az iroda partnerei számára, a benyújtott peres költségek akár 100 százalékáig.

A finanszírozás, amely a Law& kiterjedt jogi szolgáltatáscsomag része, és amely kizárólag a DLA Piper ügyfelei részére érhető el, a kifejezetten tőkeigényes ügyek során felmerülő igények érvényesítésére is felhasználható.

„Együttműködésünk révén ügyfeleink ezentúl gyorsan, könnyedén, és eddig elképzelhetetlennek tűnő mértékben finanszírozhatják a nagyobb volumenű peres ügyeiket. A DLA Piper és az LCM új alapja jelentősen megváltoztatja a peres ügyek finanszírozásának hagyományos megközelítését” – nyilatkozta Simon Levine, a DLA Piper globális társ-vezérigazgatója.

Radics Viktor, a DLA Piper budapesti irodájának Local Partnere és jogvitarendezési csoportvezetője hozzátette: „A DLA Piperrel szoros együttműködésben az Aldersgate Funding Magyarországon elsőként képes olyan innovatív finanszírozási eszközt biztosítani ügyfelei javára, amelynek segítségével átvállalhatóvá válnak a perköltségből fakadó kockázatok. Bízunk abban, hogy legújabb szolgáltatásunk jelentősen hozzájárul a jövőbeli peres eljárások sikeréhez.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS