Megtagadható a munkavégzés másik munkakörben?

2023. 08. 28., 15:39

A munkaviszonyban gyakran találkozhatunk azzal, hogy a munkáltató olyan feladatok ellátására is utasítja a munkavállalót, amely nem tartozik a munkakörébe. Köteles a dolgozó minden esetben eleget tenni az ilyen utasításnak? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás

A Munka Törvénykönyve lehetővé teszi a munkáltató átmenetileg a munkaszerződéstől eltérő munkakörben, munkahelyen vagy más munkáltatónál foglalkoztassa a munkavállalót.

Amennyiben a munkáltató utasítást ad a dolgozónak, hogy lásson el egy olyan feladatot, amely nem tartozik a munkakörébe, akkor ez nem tévesztendő össze az egyoldalú munkaszerződés módosítással. Az ugyanis nem lenne jogszerű. Ebben az esetben a munkáltató nem a munkakört és a munkaszerződést módosítja. Ekkor az utasítási jogával élve a munkaszerződésben rögzített munkakörétől eltérő munkakörben foglalkoztatja a munkavállalót.

A munkáltató bármikor jogosult a munkakörbe tartozó feladatokat egyoldalúan módosítani. Ennek feltétele, hogy ezzel a munkakör alapvető jellegét nem változtatja meg. Amennyiben a munkáltató kibővíti a munkakörbe tartozó feladatokat vagy egyes feladatokat kivesz a munkakörből, az nem minősül sem munkaszerződés módosításnak, sem munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásnak.

Más feladatok átmeneti jelleggel

A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásra csak átmeneti jelleggel van lehetőség. A Munka Törvénykönyve meghatározza az időbeli kereteket. Ezeken belül van lehetősége a munkáltatónak a munkaszerződéstől eltérően foglalkoztathatni a munkavállalót.

A munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás tartama naptári évenként az összesen 44 beosztás szerinti munkanapot vagy a 352 órát nem haladhatja meg. Ebbe az időtartamba a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás valamennyi formáját össze kell számítani. Tehát nem csupán az eltérő munkakörben, hanem az eltérő munkahelyen vagy más munkáltatónál való foglalkoztatást is.

Megtagadható a munkavégzés másik munkakörben?

Főszabály szerint a munkavállaló nem tagadhatja meg a munkáltató utasításának teljesítését, ha a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás keretében másik munkakörben való munkavégzésre utasítja. Azonban léteznek olyan esetek, amikor a dolgozó jogosan tagadhatja meg az ilyen utasítás teljesítését.

Ha a munkáltató a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás átmenti jellegére vonatkozó előírást megszegi, akkor a dolgozó nem köteles az eltérő munkakörben való munkavégzésre. Ez történhet például úgy, hogy a munkáltató túllépi a törvényben foglalt 44 beosztás szerinti munkanapra vonatkozó korlátot. Az is előfordulhat, hogy már az utasítás kiadásakor kiderül, hogy az eltérő munkakörben való foglalkoztatást a munkáltató tartósan szándékozik alkalmazni.

A munkáltató köteles arra, hogy az eltérő munkakörben való foglalkoztatás esetén a munkavállaló érdekeit méltányos mérlegelés alapján figyelembe vegye. A munkáltató intézkedésével a munkavállalónak aránytalan sérelmet nem okozhat. A munkavállaló megtagadhatja a másik munkakörben való munkavégzést, ha az utasítás teljesítése például a képzettségére, korára, egészségi állapotára tekintettel aránytalan sérelmet okozna neki.

Van, amikor a munkavállaló köteles megtagadni a másik munkakörbe tartozó feladat ellátását. Ilyen eset, ha ezzel más személy életét, testi épségét, egészségét vagy a környezetet közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné. Ha pedig a másik munkakörben való munkavégzés a dolgozó életét, testi épségét vagy egészségét közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné, akkor jogosult megtagadni a másik munkakör ellátását. Példa lehet, ha a dolgozó nem rendelkezik a szükséges képzettséggel és jártassággal az érintett munkakörben, és emiatt mások vagy a saját életét, testi épségét, egészségét közvetlen és súlyos veszélynek tenné ki.

dr. Szabó Gergely
ügyvéd, irodavezető partner
Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-17 19:40:21
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ismételten kiállítóként vett részt a már harmadik alkalommal megrendezett üzleti eseményen, ahol olyan égető kérdésekre igyekeztek vállalkozások vezetői számára válaszokkal adni, mint a fenntarthatóság, finanszírozás, munkaerő-kölcsönzés és atipikus foglalkoztatási formák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS