Várakozáson felül „mozgósít” a Juncker-terv

2018. 11. 22., 14:28

Az európai beruházási terv – a Juncker-terv – az elindítása óta eltelt négy évben az eredeti célt és a várakozásokat meghaladva 360 milliárd euró összegben mozgósított beruházásokat, amely összeg kétharmada magánforrásból származott – tájékoztatott az Európai Bizottság.

Az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) támogatásának köszönhetően 850 000 kis- és középvállalkozás jut könnyebben finanszírozáshoz. A becslések szerint az ESBA már eddig is több mint 750 000 munkahelyet támogatott, és 2020-ig várhatóan 1,4 millió munkahely létrejöttét segíti, javítva sok millió európai család helyzetét – olvasható az Európai Bizottság közleményében.

Az európai beruházási terv már eddig is 0,6 százalékkal növelte az uniós GDP-t, és ez a szám 2020-ig várhatóan 1,3 százalékra emelkedik.

Az európai beruházási tervet 2014 novemberében indították el azzal a céllal, hogy visszafordítsák a csökkenő beruházási szintek trendjét, és Európa a gazdasági fellendülés útjára lépjen. Az innovatív beruházási megközelítéssel – vagyis a közforrások korlátozott mértékű, az Európai Beruházási Bank Csoportnak nyújtott uniós költségvetési garancia melletti felhasználásával – a kezdetek óta tekintélyes összegű magán- és közforrást sikerül mozgósítani az uniós gazdaság stratégiai ágazataiban, például az infrastruktúra és a lakhatás, a kutatás-fejlesztés, az új technológiai és termelési módszerek, az oktatás és a készségek, valamint a karbonszegény gazdaságra való átállás terén.

Az európai beruházási terv 2018 júliusában túlteljesítette eredeti, 315 milliárd eurós beruházási célját. Az ESBA keretében 993 műveletet hagytak jóvá, ami várhatóan 360 milliárd eurónyi beruházást teremt a 28 uniós tagállamban, az új cél pedig 500 milliárd euró összegű beruházás mozgósítása 2020-ig.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.
2023-09-21 20:21:00
A debreceni lakáspiacon is jellemző a túlkínálat és a csökkenő forgalom, ezért a ténylegesen fizetni tudó vevők határozzák meg a piacot, azok az eladók tudják sikeresen értékesíteni a lakásukat, akik hajlandók az alkura, amely jelenleg elérheti akár a 10–15 százalékot is – mondta el Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa az ingatlan.com-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS