Új uniós banki csomag a hitelezés megkönnyítése érdekében

2020. 04. 29., 16:02

Az Európai Bizottság banki csomagot fogadott el az unióbeli háztartásoknak és vállalkozásoknak történő hitelezés megkönnyítése érdekében.

A csomag célja annak biztosítása, hogy a bankok továbbra is hitelt nyújthassanak a gazdaság támogatására és a koronavírus jelentős gazdasági hatásának enyhítésére. A csomag tartalmazza az uniós számviteli és prudenciális keretekről szóló értelmező közleményt, valamint az uniós banki szabályok célzott, ún. „gyors megoldásokat” tartalmazó módosításait.

A pénzügyi válságot követően bevezetett szabályok biztosították, hogy az uniós bankok ellenállóbbak és felkészültebbek legyenek a gazdaságot érő sokkhatások kezelésére. A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy az uniós szabályok lehetővé teszik a bankok és felügyeleti hatóságaik számára, hogy gazdasági válsághelyzetek idején rugalmasan, ugyanakkor felelősségteljes módon járjanak el a polgárok és a vállalkozások, különösen a kis- és középvállalkozások támogatása érdekében.

Valdis Dombrovskis, az emberközpontú gazdaságért felelős ügyvezető alelnök így nyilatkozott: „Mindent megteszünk, hogy a koronavírus gazdasági következményei kezelésének érdekében támogassuk a háztartásokat és a vállalkozásokat. A bankszektor sokat tehet e téren. Maradéktalanul kihasználjuk az uniós banki szabályok biztosította rugalmasságot, és javaslatunkban célzott jogszabályi változtatásokat terjesztünk elő, amelyek lehetővé teszik a bankok számára a likviditás fenntartását, hogy a háztartások és a vállalkozások hozzájussanak a szükséges finanszírozáshoz. Hamarosan kerekasztal-megbeszéléseket indítok a fogyasztói és üzleti csoportok és a pénzügyi ágazat között annak érdekében, hogy polgáraink és vállalkozásaink legsürgetőbb szükségleteire megoldást találjunk.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS