SURE: hét tagállamnak további 9 milliárd eurót folyósított az Európai Bizottság

2021. 03. 16., 19:45

A műveletek részeként Csehország 1 milliárd, Spanyolország 2,87 milliárd, Horvátország 510 millió, Olaszország 3,87 milliárd, Litvánia 302 millió, Málta 123 millió, Szlovákia pedig 330 millió eurót kapott. Csehország most részesül először finanszírozásban az eszközből. A másik hat uniós ország már részesült a SURE keretében nyújtott hitelekből.

Ezek a kölcsönök abban segítik a tagállamokat, hogy fedezni tudják a csökkentett munkaidős foglalkoztatás nemzeti programjainak finanszírozásához, valamint a koronavírus-világjárvány nyomán bevezetett hasonló, például az önálló vállalkozókat támogató intézkedésekhez közvetlenül kapcsolódó költségeket. Az újabb kifizetésekre az uniós SURE eszköz keretében kibocsátott ötödik szociális beruházási kötvény kibocsátását követően kerül sor, amely iránt jelentős volt az érdeklődés a befektetők körében.

Az Európai Bizottság eddig összesen 19 tagállamnak 90,6 milliárd euró pénzügyi támogatást javasolt, amiből 18 tagállamnak 90,3 milliárd eurót engedélyeztek (Magyarországnak több mint 500 millió eurót). A Tanács várhatóan kellő időben jóváhagyja az Észtországnak javasolt 230 millió euró összegű támogatást is.

 

A tagállamok továbbra is igényelhetnek pénzügyi támogatást a SURE eszközből, amely összesen mintegy 100 milliárd eurós kerettel rendelkezik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS