Pozsonyban nem bízzák a véletlenre, készülnek a kemény Brexitre

2019. 01. 23., 11:45

A szlovák kormány február 15-ig minden szükséges törvénymódosítást előkészít a kemény Brexit esetére, a parlamentet pedig felszólítja a gyorsított törvényalkotási eljárásra.

Február 15-én minden olyan törvénnyel kapcsolatos javaslatnak az asztalunkon kellene lennie, amely összefügg a szükséges módosításokkal – mondta Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök (a fotón) a Brexittel foglalkozó tárcaközi koordinációs csoport keddi tárgyalása után.

Január 30-án a kormány elfogadja azt az anyagot, amely az élet minden olyan területéről szólni fog, amelyet a Brexit érinthet – írja a hirek.sk.

Pellegrini megerősítette: Szlovákia minden olyan szükséges módosítást elfogad, amely biztosítja, hogy a Szlovákia területén élő, dolgozó vagy tanuló brit állampolgároknak megmaradnak a jelenlegi jogai.

A kormányfő figyelmeztetett: abban az esetben, ha a britek megállapodás nélkül lépnek ki az Európai Unióból, fel kell készülni arra, hogy Szlovákiának nincs a szociális biztonsággal kapcsolatban kötött szerződése az Egyesült Királysággal.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS