Milyen hosszú lehet a próbaidő? – Új európai szabályozás jöhet

2018. 11. 20., 10:31

Az Európai Parlament megkezdheti a tárgyalásokat a Tanáccsal a foglalkoztatásra vonatkozó új szabályokról, amelyek többek között kitérnek a próbaidő hosszúságára és a munkaidőre.

A szabályok arra is kitérnek, hogy az új alkalmazottak, köztük azok, akiknek nem hagyományos a munkájuk, pontosabb információt kapjanak a munkahelyi kötelezettségeikről és jogaikról. A jelentés szerzőjét, Enrique Calvet Chambont (liberális, spanyol, képünkön) az Európai Parlament sajtósai kérdezték az újdonságokról.

A munkakerőpiacon a digitalizáció a foglalkoztatás új és nem szokványos formáit hozta magával. Melyek az előnyei és hátrányai ennek a változásnak?

– Az új technológiák és a digitalizáció miatt a foglalkoztatás új formái jöttek létre, egyben másképp gondolunk a munka fogalmára is. Ráadásul a munkaerőpiacot is próbára teszik a változások, különösen a munka törvénykönyve és a szociális biztonság szempontjából.

Viszont sok előny is származik belőle, például a rugalmasabb, kreatívabb foglalkoztatási formák létrejötte, amelyhez könnyebb alkalmazkodni. Világosan látszik, hogy Európa elutasítja a munkavállalók kizsákmányolását és szociális védelmének hiányát, főként azokét, akik nem a szokványos módon végzik a munkájukat. Ez a fő cél: elérni a rugalmasság és a védelem közötti egyensúlyt.

Az új üzleti modelleknek köszönhetően nem mindig világos, hogy egy munkavállaló alkalmazott vagy egyéni vállalkozó. Az új szabályok az olyan kezdeményezésekre is érvényesek lennének, mint az Uber vagy a Deliveroo?

– Az új szabályok olyan dolgozókra vonatkoznak, akik alkalmazottként dolgoznak, valaki irányítása alatt. De más típusú munkavállalókra is szeretnénk kiterjeszteni a javaslatban foglaltakat, hiszen ők azok, akik inspirálták ennek a jelentésnek a létrejöttét.

Ami az egyéni vállalkozókat illeti, a parlament határozottan el akarja különíteni a valódi egyéni vállalkozókat azoktól, akik ezt a státuszt önkéntesen vállalták. A Tanáccsal való tárgyalások során ezt az álláspontot képviselem majd.

A jelenlegi szabályokhoz képest melyek lesznek a főbb változások?

– A legnagyobb újdonság, hogy az új szabályok egy általános minimum szociális jogot biztosítanak Európa-szerte mindenkinek. Ez lehet az első lépés egy, az európai munkaerőpiacról szóló keretszabály felé vezető úton.

További újdonság még a próbaidő hosszának korlátozása, amely nem lehet hosszabb hat hónapnál; a jog ahhoz, hogy egy időben több munkáltatónak is lehessen dolgozni, ha nem összeférhetetlenek a pozíciók; a munkaidőn belüli ingyenes tréningekhez való jog; illetve a kiszámítható munkahelyi körülményekre vonatkozó garanciák azoknál a munkáknál is, amelyek természetüknél fogva nem igazán kiszámíthatóak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS