Jönnek az egységes mobiltöltők?

2020. 01. 28., 18:15

Véget vetne a különböző típusú mobiltöltők korszakának az Európai Parlament, az erről szóló javaslatról csütörtökön szavaznak a képviselők.

Plenáris ülést tart az Európai Parlament szerdán és csütörtökön Brüsszelben. A legfontosabb napirendi pontokat a parlament sajtósai foglalták össze.

Brexit

Szerdán szavaz a Parlament az EU és az Egyesült Királyság közötti kilépési megállapodásról. A jóváhagyásához egyszerű többség megszerzése szükséges, enélkül pedig az ország nem tudna kilépni január 31-én az Unióból. A képviselők nemrég elfogadott állásfoglalásukbankiemelték, hogy az állampolgárok jogait garantáló biztosítékokra van szükség ahhoz, hogy az EP hozzájáruljon a kilépési megállapodáshoz.

Az Európai Bizottság munkaprogramja

Az új Európai Bizottság 2020-ra tervezett munkaprogramját ismerteti a képviselőkkel Ursula von der Leyen elnök csütörtök reggel.

A holokauszt nemzetközi emléknapja

Az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából a Parlament megemlékezést rendez január 29-én. A náci rezsim több mint 6 millió zsidó, roma és más etnikai csoportok tagjainak halálát okozta a második világháború alatt.

Egységes mobiltöltők

Véget vetne a különböző típusú mobiltöltők korszakának az EP, az erről szóló javaslatról csütörtökön szavaznak a képviselők. Az eldobott régi töltők becslések szerint évente több mint 51 ezer tonna elektronikus hulladékot jelentenek. Az EU az okostelefonokhoz, tabletekhez, e-book olvasókhoz, okos kamerákhoz és egyéb hordozható berendezésekhez javasol egységes töltőt.

Nők és férfiak közötti egyenlőség

Habár az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elve az uniós szerződésekben is szerepel, a gyakorlatban a nők mintegy 16 százalékkal alacsonyabb fizetést visznek haza ugyanazért a munkáért, mint a férfiak. Az EP konkrét javaslatokkal állt elő a helyzet orvoslására, csütörtökön szavaznak ezekről a képviselők.

Nyugat-Balkán

David Sassoli EP-elnök, valamint a horvát és a nyugat-balkáni országok parlamentjeinek képviselői kedden vitáznak a folyamatban lévő csatlakozási tárgyalások helyzetéről.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS