Jönnek az egységes mobiltöltők?

2020. 01. 28., 18:15

Véget vetne a különböző típusú mobiltöltők korszakának az Európai Parlament, az erről szóló javaslatról csütörtökön szavaznak a képviselők.

Plenáris ülést tart az Európai Parlament szerdán és csütörtökön Brüsszelben. A legfontosabb napirendi pontokat a parlament sajtósai foglalták össze.

Brexit

Szerdán szavaz a Parlament az EU és az Egyesült Királyság közötti kilépési megállapodásról. A jóváhagyásához egyszerű többség megszerzése szükséges, enélkül pedig az ország nem tudna kilépni január 31-én az Unióból. A képviselők nemrég elfogadott állásfoglalásukbankiemelték, hogy az állampolgárok jogait garantáló biztosítékokra van szükség ahhoz, hogy az EP hozzájáruljon a kilépési megállapodáshoz.

Az Európai Bizottság munkaprogramja

Az új Európai Bizottság 2020-ra tervezett munkaprogramját ismerteti a képviselőkkel Ursula von der Leyen elnök csütörtök reggel.

A holokauszt nemzetközi emléknapja

Az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából a Parlament megemlékezést rendez január 29-én. A náci rezsim több mint 6 millió zsidó, roma és más etnikai csoportok tagjainak halálát okozta a második világháború alatt.

Egységes mobiltöltők

Véget vetne a különböző típusú mobiltöltők korszakának az EP, az erről szóló javaslatról csütörtökön szavaznak a képviselők. Az eldobott régi töltők becslések szerint évente több mint 51 ezer tonna elektronikus hulladékot jelentenek. Az EU az okostelefonokhoz, tabletekhez, e-book olvasókhoz, okos kamerákhoz és egyéb hordozható berendezésekhez javasol egységes töltőt.

Nők és férfiak közötti egyenlőség

Habár az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elve az uniós szerződésekben is szerepel, a gyakorlatban a nők mintegy 16 százalékkal alacsonyabb fizetést visznek haza ugyanazért a munkáért, mint a férfiak. Az EP konkrét javaslatokkal állt elő a helyzet orvoslására, csütörtökön szavaznak ezekről a képviselők.

Nyugat-Balkán

David Sassoli EP-elnök, valamint a horvát és a nyugat-balkáni országok parlamentjeinek képviselői kedden vitáznak a folyamatban lévő csatlakozási tárgyalások helyzetéről.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS