Elektromos és hagyományos járművek közös flottakövetése az új igény

2021. 05. 31., 18:45

Számos szállítmányozó vállalat komolyan mérlegeli, hogy elektromos járművekkel bővíti flottáját. A károsanyag-kibocsátás csökkentése és a fenntarthatóságra fektetett nagyobb hangsúly egy jól megfigyelhető trend a fuvarozók körében. Ugyanakkor a különböző típusú járművek nyomon követése kihívást jelent. Erre kínál megoldást az Eurowag eFleet Management alkalmazása, amelynek segítségével közös platformon irányíthatóak a flotta hagyományos és elektromos járművei.

Az uniós jogszabályok szigorú kibocsátás-csökkentést írnak elő a közúti fuvarozás számára. Az Európai Parlament és a Tanács 2019/631/EU rendelete előírja, például, hogy a személygépjármű-flottáknak 37,5 a furgonflottáknak pedig 31 százalékkal kell csökkenteniük a szén-dioxid-kibocsátásukat 2030-ig.

Az európai zöld „New Deal”-ben pedig az Unió kitűzte, hogy 2050-re Európa a világ első éghajlatsemleges kontinense legyen. A terv 90 százalékos kibocsátás-csökkentést vár a közlekedéstől, amelyet főleg alternatív üzemanyagokkal és elektromos járművekkel kívánnak elérni.

Súlyos büntetésekre számíthatnak majd azok a vállalatok, akik nem tartják be a kibocsátási határértékeket. A célok elérésének egyik kulcsa a flották elektromos járművekkel való bővítése. Jól látszik, hogy a szállítmányozó cégek már elindultak ezen az úton.

Míg öt évvel ezelőtt az Eurowag mindössze egyetlen partnere rendelkezett 3 db elektromos személygépkocsival, elektromos kamionja vagy kisteherautója egy sem volt, 2021-ben már 350 elektromos autó és 10 e-kamion egészíti ki a hagyományos flottát ugyanennél a partnernél. A teljes kezelt flottához képest ugyan kisebbségben vannak ezek az új típusú járművek, de a növekedés üteme kifejezetten gyors, így 2022-ben már százas nagyságrendű bővülésre számítunk partnereinknél.

Átfogó flottakövetés

Hogyan lehet hatékonyan alkalmazni az elektromos járműveket a flottában? A piacon már több megoldás is megjelent. Az egyik legújabb és legfejlettebb az Eurowag eFleet Management szolgáltatása. Az eFleet Management egy innovatív telematikai megoldás, amely egy kisméretű, az elektromos gépjárműbe telepített hálózati eszközből és egy szoftveres háttérből áll. Az eszköz kiolvassa a gépjármű adatait és a szoftveres rendszernek továbbítja azokat, hogy átfogó információt lehessen nyerni az elektromos flotta teljesítményéről, így az operátorok hatékonyan optimalizálhatják a működést.

A felhasználók minden információt megkapnak egyetlen képernyőn (Fleet Dashboard). Ezen látható az aktuális helymeghatározás, a sebesség, a még megtehető kilométerek száma, az akkumulátor állapota, parkolási idő stb. A rendszer kijelzi a legközelebbi töltőállomásokat, és lehetővé teszi egyedi töltési preferenciák beállítását, amihez töltési költségelemzést is biztosít. A mobil alkalmazás valós idejű flottakövetést biztosít, és segít a gépjárművezetőknek az útvonal optimalizálásában.

A fejlett telematikai szolgáltatás lehetővé teszi az elektromos járművek integrálását a meglévő flottába, és hatékony megoldást kínál mind a fosszilis üzemanyagot használó, mind az elektromos meghajtású, valamint a plug-in hibrid járművek kezeléséhez. A minden gépjárműtípusra kiterjedő, átfogó nézet többféleképpen, többek között nagy fokú rugalmassággal és kényelemmel segíti a flottakezelők munkáját.

A technológiai jövőkép része

Az Eurowagnél e-mobilitásra szakosodott szakértők és tanácsadók dolgoznak, akik flottahasznosítási elemzést készítenek az ügyfelek számára, és segítenek a megfelelő elektromos járművek kiválasztásában. Az elemzés számos tényezőt figyelembe vesz, például az átlagos futásteljesítményt, a napi futásteljesítményt, a töltőállomások rendelkezésre állását stb.

Ezzel a módszerrel szinte bármilyen vállalkozás megkezdheti az e-mobilitásra történő átállást.

Az Eurowag stratégiájának része a tiszta mobilitás elősegítése és az innovatív technológiák támogatása. A vállalat jövőképe, hogy a technológiai forradalom segítségével mindenki számára elérhető legyen a közúti szállítmányozás, és fenntartható pénzügyi és technológiai megoldások szülessenek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.
2023-06-09 12:23:00
Megjelent a NAV évkönyve, amely a 2022-es év legfontosabb adóhatósági eseményeit és statisztikáit foglalja össze. Kiderül többek között, hogy mennyi bírságot szabott ki az adóhatóság, és az is, hogy milyen hatékonysággal lehet megtámadni a határozatait. A legfontosabb és legtanulságosabb mutatókat a Jalsovszky iroda szedte csokorba.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS