Egyszerűbb lesz a .eu domain nevek regisztrációja

2019. 02. 04., 14:00

Az Európai Parlament képviselői azt szeretnék, ha egyszerűbb lenne regisztrálni a .eu domain nevet és egyre több vállalat használná azt.

A .eu felső szintű domain a nyolcadik legnagyobb az interneten. Az Európai Parlament által elfogadott új szabályok célja, hogy lazítson a .eu domain regisztrációjához szükséges jelenlegi alkalmassági kritériumokon. Ezzel még több állampolgár élvezheti ennek az előnyeit, főként a fiatalok, de szervezetek, nagyobb cégek, kis- és középvállalatok vagy civil szervezetek is.

Ha viszont a domain neve rágalmazónak, rasszistának vagy a közbiztonsággal, közérdekkel ellentétesnek bizonyul, be kell zárni. „Hiszem, hogy a domain név a digitális egységes piac segítségére lehet azzal, hogy erősíti az online európai identitást és támogatja a határokon átívelő együttműködéseket online is. A döntéssel erősebb kritériumokat fogalmaztunk meg, amelyekkel blokkolni lehet a veszélyesnek ítélt honlapokat, ezzel is egy újabb jogállamisági garanciát biztosítva” – mondta el Fredrick Federley (liberális, svéd) jelentéstevő.

Ki kérelmezhet .eu-t?

  • európai állampolgárok, tartózkodási helytől függetlenül
  • harmadik országbeli állampolgárok, akik valamely uniós tagállamban tartózkodnak, vagy olyan harmadik országban, amely tagja az Európai Gazdasági Térségnek (EGT)
  • vállalatok, amelyeket valamely uniós tagállamban alapítottak, vagy olyan harmadik országban, amely tagja az EGT-nek
  • szervezetek, amelyeket valamely uniós tagállamban alapítottak, vagy olyan harmadik országban, amely tagja az EGT-nek

Az uniós állampolgároknak a .eu domain egy olyan hely lehet a kibertérben, ahol fogyasztói és személyiségi jogaikat az európai szabályoknak és irányelveknek megfelelően védik. A vállalatoknak a .eu honlapok segítenek megerősíteni jelenlétüket és láthatóságukat az interneten, mind az uniós egységes piacon belül, mind a világpiacon – olvasható az Európai Parlament közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS