Egyszerűbb lesz a .eu domain nevek regisztrációja

2019. 02. 04., 14:00

Az Európai Parlament képviselői azt szeretnék, ha egyszerűbb lenne regisztrálni a .eu domain nevet és egyre több vállalat használná azt.

A .eu felső szintű domain a nyolcadik legnagyobb az interneten. Az Európai Parlament által elfogadott új szabályok célja, hogy lazítson a .eu domain regisztrációjához szükséges jelenlegi alkalmassági kritériumokon. Ezzel még több állampolgár élvezheti ennek az előnyeit, főként a fiatalok, de szervezetek, nagyobb cégek, kis- és középvállalatok vagy civil szervezetek is.

Ha viszont a domain neve rágalmazónak, rasszistának vagy a közbiztonsággal, közérdekkel ellentétesnek bizonyul, be kell zárni. „Hiszem, hogy a domain név a digitális egységes piac segítségére lehet azzal, hogy erősíti az online európai identitást és támogatja a határokon átívelő együttműködéseket online is. A döntéssel erősebb kritériumokat fogalmaztunk meg, amelyekkel blokkolni lehet a veszélyesnek ítélt honlapokat, ezzel is egy újabb jogállamisági garanciát biztosítva” – mondta el Fredrick Federley (liberális, svéd) jelentéstevő.

Ki kérelmezhet .eu-t?

  • európai állampolgárok, tartózkodási helytől függetlenül
  • harmadik országbeli állampolgárok, akik valamely uniós tagállamban tartózkodnak, vagy olyan harmadik országban, amely tagja az Európai Gazdasági Térségnek (EGT)
  • vállalatok, amelyeket valamely uniós tagállamban alapítottak, vagy olyan harmadik országban, amely tagja az EGT-nek
  • szervezetek, amelyeket valamely uniós tagállamban alapítottak, vagy olyan harmadik országban, amely tagja az EGT-nek

Az uniós állampolgároknak a .eu domain egy olyan hely lehet a kibertérben, ahol fogyasztói és személyiségi jogaikat az európai szabályoknak és irányelveknek megfelelően védik. A vállalatoknak a .eu honlapok segítenek megerősíteni jelenlétüket és láthatóságukat az interneten, mind az uniós egységes piacon belül, mind a világpiacon – olvasható az Európai Parlament közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS