Vida Tamás

Itt találod az összes cikket a „Vida Tamás” témában!

Felemás produkció az építőipartól: jöhet az alkalmazkodás

Felemás produkció az építőipartól: jöhet az alkalmazkodás

„A korábbi években is fontosak voltak az energiatakarékossági szempontok, de a jövőben még inkább azok lesznek.”
2022. 02. 15., 15:56
Építőipar: rákapcsolt a sikerágazat

Masszív növekedéssel zárta az építőipar a 2021-es évet. Az ágazat termelési volumene 13,3 százalékkal nőtt 2020-hoz képest. A két fő alszektor közül, az épületépítésben 17,1 százalékos, az infrastrukturális fejlesztéseket is magában foglaló egyéb építmények esetében pedig 9,1 százalékos volt az éves növekedés.

2021. 11. 12., 19:00
KÉSZ Csoport: Odatette magát az építőipar

Erős hónapot zárt szeptemberben a magyar építőipar, amely a járvány okozta megtorpanástól eltekintve az utóbbi években hozzájárult a gazdasági fejlődéshez, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményt ért el, továbbá a pandémia utáni tartós növekedésben is számítani lehet az ágazatra.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS