Olaszország

Itt találod az összes cikket a „Olaszország” témában!

A szén-dioxid-evő alga új reményt jelent a víz és a levegő karbonmentesítésére

A szén-dioxid-evő alga új reményt jelent a víz és a levegő karbonmentesítésére

Egy nemzetközi kutatócsoport felfedezett egy új, különösen hatékony cianobaktérium-törzset, ami képes a szén-dioxid kivonására levegőből és vízből, ráadásul a karbonmentesítés után biológiailag hasznosítható anyagokat hoz létre.
2024. 06. 08., 09:10
AI-vezérelt drón mentheti meg az agráriumot a kártevőktől

A mesterséges intelligencia alkalmazása egyre több területen jelenik meg, és ez alól a mezőgazdaság sem kivétel. Sokmilliárdos veszteséget spórolhat például ez az AI-val felszerelt drón, ami messziről felismeri a kártevőket.

2023. 06. 30., 10:11
A Hitachi vezeti be Európa első akkumulátoros vonatait

Feleannyiból telepítenek országos közlekedést kiszolgáló elektromos vonatokat Olaszországban, mint amennyibe a Budapest-Belgrád vasútvonal kerül a magyar adófizetőknek. Akkumulátorok eddig is üzemeltek vonatokon, de a Hitachié az első olyan, amelyen ez az elsődleges energiaforrás.

2023. 05. 09., 09:19
A John Deere exoszkeletont ad a raktári dolgozókra

A robotikai kiegészítő eszközök szó szerint nagy súlyt vesznek le a munkások válláról, miközben korszerűsítik, gyorsítják és sokkal hatékonyabbá teszik az árumozgatást.

2020. 09. 02., 15:15
Horvátországba feleannyi, Olaszországba negyedannyi magyar utazhatott ki az elmúlt három hónapban, mint egy évvel korábban

Jóval többen nyaraltak idén nyáron inkább itthon, a kiemelt hazai turisztikai régiók belföldi vendégforgalma jelentősen nőtt tavalyhoz képest, míg például Horvátországba fele-, Olaszországba negyedannyi magyar utazhatott ki az elmúlt három hónapban, mint egy évvel korábban – derül ki az Erste Kártyaköltési Felmérésből.

2020. 04. 28., 15:30
Lélektanilag fontos döntést hoztak Nápolyban

Majdnem kéthónapos zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami fontos lélektani tényező a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára.

2019. 01. 14., 18:30
Vihar egy Trevi-kútnyi vízben

Kitört a vihar a római városvezetés és az egyház között a Trevi-kútba dobált aprópénzek felhasználása miatt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS