Itt találod az összes cikket a „Makronóm Intézet” témában!
Az utóbbi időszakban csökkenni kezdtek a korábban csúcsokat döntő élelmiszer-alapanyag árak a világpiacon. Szakértők szerint azonban ez nem oldja meg a globális élelmiszerválságot.
Öt kategóriában díjazta a legígéretesebb magyar ipari vállalkozások teljesítményét a Makronóm Intézet.
Mára kialakult és egyre szélesedik egy olyan, hazai tulajdonú vállalati réteg Magyarországon, amelyek regionális vagy még nagyobb multicégekké, versenyképes, innovatív, stabil növekedést felmutató társaságokká fejlődhetnek majd az évtized végére.
Küldetésünknek érezzük, hogy az adatelemzés új módszereivel mélyebbre ássunk a fontos gazdasági kérdésekben: makroszinten és a vállalatok szintjén is – mondta az Üzletemnek Kerekes György, a Makronóm Intézet szakmai vezetője.
Mára kialakult és egyre szélesedik egy olyan hazai tulajdonú vállalati réteg Magyarországon, amelynek cégei regionális (vagy még nagyobb) multicégekké, versenyképes, innovatív, stabil növekedést felmutató társaságokká fejlődhetnek az évtized végére – állapítja meg a Makronóm Intézet elemzése.
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.