Design

Itt találod az összes cikket a „design” témában!

Az európai uniós foglalkoztatás csaknem 12 százalékát design-intenzív iparágak adják

Az európai uniós foglalkoztatás csaknem 12 százalékát design-intenzív iparágak adják

A Budapest Design Week október 7. és 16. között a design gazdasági vonatkozásait, valamint a designipari vállalkozások üzleti lehetőségeit több workshop és prezentáció keretén belül vizsgálja.
2022. 09. 10., 17:13
Milyen anyagból készül 30 év múlva a ruha?

A jövő innovatív anyagairól szóló előadások, beszélgetések, kiállítások és workshopok segítségével köti össze a designereket, anyagkutatókat, az anyagipar további képviselőit és a közönséget MOME IK konferenciája.

2021. 07. 17., 15:15
Az ősz a divatról és a dizájnról fog szólni az MDDÜ-nél

Az ősz a divatról és a dizájnról fog szólni a Magyar Divat & Design Ügynökségnél (MDDÜ): párizsi és milánói megjelenések után októbertől Budapesten is rendezvényekkel készülnek Fashion & Design Autumn elnevezéssel.

2020. 11. 12., 18:15
A magyarországi kreatív iparágat erősíti a Hiventures

A Hiventures által kezelt 5 milliárd forint keretösszegű Divat & Design Tőkealap a hagyományos, több éve működő márkák mellett a technológiai újításokat is tartalmazó startupok forráshoz jutását egyaránt célozza.

2020. 10. 15., 18:15
10 milliárd forintra pályázhatnak a divat- és design-vállalkozások

Társadalmi egyeztetés kezdődött a divat- és designipari vállalkozásokat támogató, 10 milliárd forint keretösszegű pályázatról, az előminősítésre a jelentkezők november 16-tól regisztrálhatnak – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

2020. 10. 15., 14:30
Megmozgatta a divat és design innovátorait a HFDA Startup Program

Tizenegy ígéretes divat- és designipari projekt megvalósulásához biztosít üzleti képzést, szakmai mentorációt és befektetési lehetőséget a Magyar Divat & Design Ügynökség, a Startup Campus, valamint az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures tőkealapkezelő programja.

2019. 05. 16., 11:00
Öné lehet az Év Gastro és Hotel Design díja

A Pont Itt szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb design versenyét, a ma már nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot.

2019. 03. 01., 09:30
Cseh Ádám: Életem fontos része a szolgálat

A korrekt üzletelés és az emberség automatikusan szorosabb partneri kapcsolatokat hoz létre – ezt tapasztalja Cseh Ádám, a StyleGroup és a Kitchy Design társtulajdonosa.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS