Alfa Biztosító cégnéven folytatja az Aegon Magyarország

2023. 08. 03., 20:15

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. 2023. augusztus 1-jétől Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. – Alfa Vienna Insurance Group Zrt. – cégnéven folytatja tevékenységét.

A névváltás nem jelent változást a vállalat működésében, termékeiben és kötelezettségeiben. A névváltás az ügyfeleket nem érinti, teendőjük ezzel kapcsolatban nincs.

A korábban kötött szerződések változatlanul érvényesek, a szolgáltatások továbbra is az eddigi feltételekkel érhetőek el.

A telefonos elérhetőségek nem változnak, azonban az online elérhetőség igen: a weboldal címe alfa.hu, az online ügyfélszolgálat ugyfelszolgalat.alfa.hu címen érhető el.

Megváltozott a leányvállalataik, illetve az önkéntes nyugdíjpénztár neve is, az Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt. új neve Alfa VIG Pénztárszolgáltató Zrt., az Aegon Magyarország Közvetítő és Marketing Zrt. neve Alfa VIG Közvetítő Zrt. Az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár neve Alfa Önkéntes Nyugdíjpénztárra változott. Emlékeztettek: az Aegon Alapkezelő neve már május 15-től VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.-re változott.

Magyarországon a VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. végzi az Alfa nevet felvett Aegon Magyarország Biztosító és az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár mellett az Union Biztosító vagyonkezelését is, így az intézményi és lakossági állománnyal együtt összesen több mint 1000 milliárd forint vagyont kezel.

Nyolc százalékos piaci részesedésével az ötödik legnagyobb a magyarországi vagyonkezelési piacon, egyben a legnagyobb hazai bankfüggetlen alapkezelő, amelynek stabilitását a magyar állam 45 százalékos közvetett résztulajdona és stratégiai partnersége is támogatja.

A VIG Magyarország Befektetési Zrt.-ben többségi tulajdonos a csaknem 200 éves múlttal rendelkező osztrák Vienna Insurance Group, Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosítási vállalatcsoportja, míg kisebbségi tulajdonos a magyar állam kizárólagos tulajdonában álló Corvinus Befektetési Zrt. A társaságban kisebb tulajdonrésszel rendelkezik még az Erste Bank Hungary Zrt. is.

A Vienna Insurance Group-ot (VIG) 30 országban több mint 50 biztosítótársaság és nyugdíjpénztár alkotja. A Vienna Insurance Group-nak 29 ezer dolgozója van, és több mint 22 millió ügyfele. A VIG részvényeit 1994 óta jegyzik a bécsi tőzsdén, 2008 óta a prágai tőzsdén és 2022 óta a budapesti tőzsdén. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS