További milliárdokat juttat a kormány az önkormányzatoknak

2019. 01. 22., 14:00

Több, mint 10 milliárd forintot csoportosít át a kormány 44 önkormányzat támogatására. A legnagyobb összeg az V. kerületi fejlesztésekre jut.

A helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatásai cím terhére 10 657 405 000 forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a kormány. Az erről szóló, Orbán Viktor miniszterelnök által szignózott határozat a Magyar Közlönyben olvasható.

Az  érintett önkormányzatok részére – külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül – vissza nem térítendő egyedi költségvetési támogatást nyújtanak, a  támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes feltételeit meghatározó támogatói okirat alapján.

A legnagyobb tétel, valamivel több, mint 2,8 milliárd forint a budapesti V. kerületi munkákra jut, a József nádor tér, a Podmaniczky tér és a Vörösmarty tér felújításának támogatására.

Solton a sportcsarnok építéséhez 450 millió forinttal járul hozzá a kormány, a Miskolci Művészeti Központra pedig 500 milliót adnak. Jelentős tétel (968 millió forint) a dunaújvárosi Vasmű út újraaszfaltozása. A kisbéri belvárosi városközpont revitalizációjának támogatására pedig 1 milliárd 25 millió forint támogatást szánnak.

A legszerényebb összeget (4 millió forintot) Kunmadaras önkormányzati infrastruktúra fejlesztésére utalják át a központi költségvetésből.

A plusz forrásokhoz a határozat értelmében 44 önkormányzat juthat hozzá, a felsorolt 45 tételből 2 Sukoróhoz tartozik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS