További milliárdokat juttat a kormány az önkormányzatoknak

2019. 01. 22., 14:00

Több, mint 10 milliárd forintot csoportosít át a kormány 44 önkormányzat támogatására. A legnagyobb összeg az V. kerületi fejlesztésekre jut.

A helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatásai cím terhére 10 657 405 000 forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a kormány. Az erről szóló, Orbán Viktor miniszterelnök által szignózott határozat a Magyar Közlönyben olvasható.

Az  érintett önkormányzatok részére – külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül – vissza nem térítendő egyedi költségvetési támogatást nyújtanak, a  támogatás felhasználásának és elszámolásának részletes feltételeit meghatározó támogatói okirat alapján.

A legnagyobb tétel, valamivel több, mint 2,8 milliárd forint a budapesti V. kerületi munkákra jut, a József nádor tér, a Podmaniczky tér és a Vörösmarty tér felújításának támogatására.

Solton a sportcsarnok építéséhez 450 millió forinttal járul hozzá a kormány, a Miskolci Művészeti Központra pedig 500 milliót adnak. Jelentős tétel (968 millió forint) a dunaújvárosi Vasmű út újraaszfaltozása. A kisbéri belvárosi városközpont revitalizációjának támogatására pedig 1 milliárd 25 millió forint támogatást szánnak.

A legszerényebb összeget (4 millió forintot) Kunmadaras önkormányzati infrastruktúra fejlesztésére utalják át a központi költségvetésből.

A plusz forrásokhoz a határozat értelmében 44 önkormányzat juthat hozzá, a felsorolt 45 tételből 2 Sukoróhoz tartozik.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS